Sanacija vodovodnih cevi še ni bila tako preprosta

Ob sanaciji vodovodnih cevi verjetno marsikdo pomisli na obsežen in dolgotrajen poseg, pri katerem lahko pričakujete številne zaplete. Podjetje NU FLOW Novo Mesto d. o. o. z inovativno tehnologijo ponuja dolgotrajno in učinkovito rešitev obnavljanja cevovoda, brez nepotrebnega razbijanja in poškodovanja samega objekta.

Pri Nu Flow obnovo vodovodnih cevi opravljajo z uporabo epoksidne smole. Postopek je hiter, učinkovit, izvede pa se z uporabo predvsem okolju prijaznih materialov.

Na vodovodnih ceveh se nabirajo usedline in nečistoče. Nastajajo obloge, ki lahko privedejo do zamašitve cevovoda, poleg tega pa zaradi naloženih snovi tudi voda ni več neoporečna in najprimernejša za pitje. Motna, celo rjavo obarvana voda je le ena izmed nezaželenih posledic. Pretok vode se lahko z leti zmanjšuje tudi zaradi korozije cevi, vse skupaj pa lahko privede do zamašitve.

Stanje cevi pomembno vpliva na kakovost vode.

Preprosta in trajna rešitev

Vodovodne cevi je mogoče s pomočjo inovativne tehnologije, ki jo ponuja podjetje Nu Flow, učinkovito sanirati. Dolgotrajna in cenovno dostopna sanacija poteka brez nepotrebnega razbijanja in poškodovanja samega objekta. Rezultat so popolnoma obnovljeni sicer postarani in korodinirani vodovodni sistemi.

Težave je mogoče reševati lokalno, brez posega v samo zgradbo. Vodovodne cevi se preprosto sanira s prevleko iz epoksi smole in metodo vpihavanja.

Proces oblačenja cevi z epoksijem tako predstavlja ekonomično in učinkovito alternativo tradicionalni zamenjavi vodovodne inštalacije.

Postopek sanacije cevi

Postopek

Pred sanacijo se naredi oceno stanja s kamerami in opravi strokovni pregled. Nato se cevi očistijo in izsušijo. Naslednji korak je peskanje cevi, kar odstrani vse obloge na stenah cevovoda. Ko so cevi v celoti očiščene, se vpihne epoksi premaz in s tem zaščiti celotno cevovodno omrežje.

Kakšne cevi je mogoče sanirati?

Prevleka iz epoksi smole omogoča sanacijo več vrst in različne dolžine cevi premera od 12 mm do 300 mm. Epoksi je material, zaradi katerega ne prihaja do razpok cevovoda, usedline se ne nabirajo in ne prihaja do korozije.

Investicija v obnovo znaša približno 1/2 cene klasične zamenjave cevi, cena sanacije hiše se začne pri 4.500 eur.

Vodovodni sistem ali odtočne cevi bodo po sanaciji popolnoma odporne proti staranju, obrabi in nalaganju oblog na stene cevovoda.

Za več informacij kontaktirajte podjetje NU FLOW Novo Mesto d. o. o. na elektronski naslov info@nuflow.si

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekČiščenje lesenih površin
Naslednji članekOvitki, ki zmanjšajo sevanje elektronskih in mobilnih naprav

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.