Odpravite plesen – ta lahko povzroča zdravstvene težave!

Plesen poleg propadanja konstrukcije in neprijetnega vonja ter izgleda še največje težave povzroča zdravju in osebnemu počutju. Težave z bivanjem v slabih razmerah so tako podobne in ponavljajoče, da v Ameriki za to celo obstaja ime: “Sindrom bolne stavbe.”

Najpogostejše so alergične reakcije, potem težave z dihali, simptomi povezani s poslabšanjem imunskega sistema, težave s kožo, sinusi, kašljanje, draženje v grlu... Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je težave s plesnijo razdelila v širše kategorije:

  • Težave z vnetjem sluznice (nos, oči, grlo).
  • Neurotoksične težave (glavoboli, utrujenost, razdražljivost).
  • Astma in astmi podobni simptomi (tiščanje v prsih, sopenje).
  • Težave s kožo in draženje.
  • Prebavne motnje.

Ključna ugotovitev pa je povečanje bolezni na splošno, ki se dogajajo pogosto in v dokaj kratkem časovnem obdobju.

Zakaj analiza vzrokov nastanka plesni?
Brez analize, boste le ugibali in najverjetneje odpravljali težavo tam, kjer ni nastala. Z analizo vzroka, boste natanko vedeli, kaj je potrebno narediti, da se trajno rešite plesni. Brez večnega preizkušanja raznih metod, ki ne pokažejo uspeha.

Pri podjetju KALINERO d.o.o. vam pregled izvedejo s termokamero, merilniki vlage in merilniki temperature. Pridobljene informacije njihov strokovnjak ustrezno poveže s svojim praktičnim znanjem in najpogostejšimi napakami, ki se dogajajo na objektih ter definira pravi vzrok plesni. S tem pristopom se izognete ugibanju in izvajanju neučinkovitih del, ki vam jemljejo čas in živce, plesen pa se vsako leto vedno znova in znova vrača. 

POSTOPEK ZA TRAJNO ODPRAVO PLESNI V TREH KORAKIH


1. Analizirati vzrok. Pregled s termokamero in ostalimi merilniki omogoča vizualiziran pregled, kje natanko se nahajajo toplotni mostovi, prihaja do kapilarne vlage ali zamakanja.

2. Definirati rešitev. Le z definiranjem vzroka in ustrezne rešitve boste lahko odpravili dejansko težavo in preprečili ponovno vračanje plesni. Vse ostalo je zgolj ugibanje.

3. Odprava vzroka in izvedba dezinfekcije sten ter potrebnih pleskarskih del. Ključna je uporaba ustreznih in primernih materialov glede na posamezen vzrok ter pravilna izvedba. Sicer lahko vlago zaprete v konstrukcijo, kjer naprej povzroča škodo.

Po izvedbi sanacije vas bodo oskrbeli z merilniki in vas poučili o uporabi stanovanja, da boste brez plesni za vedno! Vsaka stranka tako tudi sodeluje v procesu spremljanja učinkovitosti izvedene rešitve skozi vrsto let.

Izkušnje in garancija

Roman Strmšek iz podjetja KALINERO d.o.o. je avtor e-priročnika o vzrokih, glavnih dejavnikih in sanacijah plesni, ki je bil prenesen že preko 5000-krat! Rešitve so preverjene v praksi in sistemsko kontrolirane. Na slikopleskarske storitve vam nudijo kar 10-letno garancijo. Pokličite jih na tel. številko 031 777 331 ali pa jim pišite preko kontaktnega obrazca. Najbolje kar zdaj. 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.