Nove toplote črpalke zrak-voda Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric predstavlja paleto novih modelov toplotnih črpalk zrak-voda v deljeni izvedbi, s plinom R32. S tem uresničuje leta 2008 zastavljeno okoljsko vizijo, ki se bo dokončno uresničila leta 2021, ob 100. obletnici ustanovitve družbe, kot izjemno pomemben prispevek k preprečevanju globalnega segrevanja.

Pomembne izboljšave so se zgodile predvsem na energijski učinkovitosti, glasnosti delovanja zunanjih enot in prijaznem upravljanju. Pri pripravi ogrevalne vode 35°C se vse nove toplotne črpalke uvrščajo v najvišji razred energijske učinkovitosti A+++, v  pripravi sanitarne vode pa v razred A+. Vse toplotne črpalke zrak-voda Mitsubishi Electric se opcijsko lahko opremijo z vmesniki za povezavo na brezžično omrežje in v oblak MELCloud, prek katerega jih je, s pomočjo mobilne aplikacije mogoče na daljavo nadzirati in upravljati.

Notranje enote

Upravljanje v oblaku MELCloud.
Upravljanje v oblaku MELCloud.

Notranje enote sistema so na razpolago brez ali z rezervoarjem sanitarne vode (170, 200 ali 300 l). Vsebujejo krmilnik z menijem v slovenskem jeziku. Sistem krmiljenja temperature ogrevalne vode »Auto adaptation« upošteva zunanje temperature, hkrati pa s tipalom spremlja vpliv ogrevanja na notranjo temperaturo referenčnega prostora.

Zunanje enote

Zunanje enote serije Ecodan, modeli SUZ-SWM** z nazivno močjo 4, 6 ali 8 kW so na trgu že dobro leto in se uspešno nameščajo v bolje izolirane individualne hiše ali v posamezne dele večstanovanjskih objektov. Upravljanje je povsem samostojno, brez razdelilnikov za stroške ogrevanja.

Od letošnjega poletja ponujamo tudi zunanje enote serije PUD, namenjene izključno ogrevanju. Razdalja inštalacijskih povezav med zunanjo in notranjo enoto toplotne črpalke je do 30 m, tudi v navpični smeri, kar olajša izbiro optimalne lokacije namestitve zunanje enote.

Bistvena je izboljšava pri zunanjih enotah Ecodan. Modeli PUD-SWM (8, 10 in 12 kW), dosegajo temperature ogrevalne vode do 60 °C tudi pri zunanjih temperaturi -7 °C. Delovanje je možno do –25 °C zunanje temperature.

Za izjemno nizke zunanje temperature so namenjene zunanje enote Zubadan, modeli PUD-SHWM (8,10,12 in 14 kW), ki s pomočjo tehnologije “Flash injection” nadoknadijo izgubo moči in nazivno moč delovanja ohranjajo vse do -15 °C ter s posebnim načinom odmrzovanja tudi manjšajo prekinitve ogrevanja.

Za dodatne informacije pokličite brezplačno prek 080 1959 ali pišite prek e-pošte info@vitanest.si. Več na www.vitanest.si .

info@vitanest.si | 080 1959 | Spletna stran

Vitanest, d. o. o. je uradni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric, vgradnjo pa izvajajo pooblaščeni monterji iz vse Slovenije.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNakup in izbira hladilnika, ki bo pravi za nas
Naslednji članekVarno stopnišče
info@vitanest.si | 080 1959 | Spletna stran

Vitanest, d. o. o. je uradni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric, vgradnjo pa izvajajo pooblaščeni monterji iz vse Slovenije.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.