Nova fasadna plošča v kalupu

Predstavljamo fasadno ploščo nove generacije, EPS ploščo izdelana v kalupu, primerno za novogradnje kot tudi sanacije starejših objektov.

Fragmat premium 031 zadaj Obstoječ nabor Fragmat fasadnih plošč smo dopolnili s ploščo Fragmat Premium 031, oblikovano v kalupu. Ta način izdelave zagotavlja natančno geometrijo in dimenzijsko stabilnost, posledično je tudi življenjska doba celotnega fasadnega sistema daljša.

Izdelana je iz EPS z dodatkom za izboljšanje izolativnosti – njena toplotna prevodnost je λ=0,031 W/m.K. Čeprav spada v skupino t.i. sivih plošč, je površina v primerjavi z rezanimi fasadnimi ploščami zelo svetla, kar zmanjša absorpcijo toplote ob izpostavljenosti sončni svetlobi. Poleg tega je na čelni površini plošče raster tankih zarez, ki razbremenijo napetosti zaradi temperaturnih razlik v zunanjem sloju plošče. Širina zarez je minimalna, tako da lepilo ne prodre vanje. Prav tako zareze ne vplivajo na izolacijsko sposobnost same plošče.

Na zadnji strani je plošča opremljena z oznako za pravilen nanos lepila – linijsko po robu plošče ter točkovno na treh mestih, kar zagotavlja učinkovito lepljenje plošč na nosilno konstrukcijo. Prav tako je dodano merilo po obeh straneh plošče, s čimer je omogočeno lažje in hitrejše rezanje. Poleg tega so na zadnji strani plošče tudi 4 odprtine, ki poskrbijo za uravnavanje difuzije vodne pare.

Plošča se glede na način uporabe vgrajuje kot standardne EPS plošče, z lepljenjem in mehanskim pritrjevanjem, ko je le to zahtevano.

Na voljo so debeline od 10 do 24 cm, pri čemer je po trenutno veljavnem kriteriju za pridobitev EKO SKLAD subvencije potrebno vgraditi minimalno debelino 13,5 cm.

info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Prejšnji članekOrganska podzemna hiša v obliki arašida
Naslednji članekKateri prevozniki bodo leteli v Slovenijo?
logo Fragmat

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.