Nov Energetski zakon bo sprejet do konec leta 2013 oziroma na začetku 2014

Po sprejemu predloga novega sistemskega zakona s področja energetike na Vladi RS je Energetski zakon EZ-1 posredovan v obravnavo po rednem postopku v Državni zbor RS.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je po zaključeni javni obravnavi objavilo kratek povzetek za državljane in rezultate pripomb iz javne obravnave. Nov zakon državljanom prinaša večja pravno varnost, večjo zaščito potrošnika kot končnega odjemalca ter  postavlja temelje za razvoj zanesljive, konkurenčne in trajnostno naravnane nacionalne energetske politike.

Predlog Energetskega zakona je od druge polovice oktobra 2013 v rednem postopku sprejemanja v Državnem zboru. Predvidoma bo sprejet konec leta 2013 oz. na začetku 2014.

Javna obravnava na predlog novega EZ-1 se je začela 11.06.2013 in je trajala do 05.07.2013. V navedenem obdobju je bilo evidentiranih cca. 900 pripomb na posamezne člene predloga zakona s strani 65 pripombodajalcev. Javna objava prejetih pripomb zainteresirane javnosti je objavljena na povezavi.

Zadnja verzija predloga novega Energetskega zakona EZ-1, ki je bil sprejet na Vladi RS dne 17.10.2013 in je bil posredovan v obravnavo po rednem postopku v Državni zbor RS in se nahaja tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.