Niso vse hiše enake – Nekatere imajo fasado s kameno volno Knauf Insulation – Nagradna igra

knauf

kanufFasada ni zgolj barva hiše. Je zunanji ovoj stavbe, ki ščiti pred vremenskimi vplivi in hrupom ter zagotavlja prvo obrambno linijo pred izgubami energije od znotraj in omejuje vpliv zunanje temperature okolja. Izbira prave toplotne izolacije fasade vas bo nagradila s prihrankom in kakovostnim bivanjem.

 

Čeprav poznamo več vrst fasad, je pri stanovanjskih stavbah najbolj pogosta in tudi cenovno najbolj dostopna tankoslojna kontaktna fasada, ki je sistemska rešitev, primerna tako za novogradnje kot za tudi prenove. Pri kontaktnih fasadah so, tako kot pove že samo ime, zaključni sloji fasade v neposrednem kontaktu z nosilno konstrukcijo oz. praviloma s toplotno izolacijo. Običajne komponente kontaktnih fasadnih toplotnoizolacijskih sistemov so lepilo, toplotnoizolacijska obloga, osnovni omet, v katerega je vtisnjena armirna mrežica, vmesni premaz ter zaključni dekorativni sloj.

Ob izbiri kakovostnih proizvajalcev bodo te komponente delovale kot usklajena celota in vam tako zagotavljale dolgo življenjsko dobo, manjšo potrebo po energiji za ogrevanje in hlajenje, zaščito konstrukcije pred vremenskimi vplivi in izboljšanje toplotnega ugodja. Sistemske fasadne rešitve z mineralno izolacijo Knauf Insulation torej zagotavljajo:

  • toplotno izolativnost
  • paropropustnost
  • zvočno izolativnost
  • požarno varnost
  • daljšo življenjsko dobo
  • nižje stroške vzdrževanja.

knauf

Vsi, ki razmišljate o izolaciji zunanje stene in izvedbi fasade, si lahko s sodelovanjem v nagradni igri z malo sreče priigrate fasadne izolacijske plošče Knauf insulation – Superoven kuponi ugodnosti / Nagradna igra FASADA (knaufinsulation.si)

Zaradi popolne negorljivosti jih je v nasprotju z večino drugih fasadnih izolacij možno vgrajevati tudi na visoke stavbe in druge pomembnejše stavbe, kjer so strožje zakonodajne zahteve glede požarne varnosti.

Odločitev za izolacijo iz kamene volne vam zagotavlja varno dolgoročno naložbo z zagotovljenim donosom in garancijo kakovosti, saj vgrajena sistemska rešitev dosega vse sodobne smernice za gradnjo.

V prodajnem programu podjetja Knauf Insulation najdete tri tipe fasadnih izolacij namenjenih kontaktnim fasadam.

 Prva je fasadna plošča Smartwall N C1, ki je idealna izbira pri izvedbah fasad na individualnih hišah (eno in dvostanovanjske stavbe), tako za obnove kot tudi za novogradnje. Posebnost plošč Smartwall N C1 so izboljšana toplotna izolativnost (toplotna prevodnost 0,034), priročne dimenzije, dobre mehanske lastnosti ter enostranski silikatni obrizg za boljši oprijem. Plošče na steno pritrjujemo s posebnimi sidri.

knauf
Izolacija fasade

Druga možnost so fasadne plošče iz kamene volne FKD-S Thermal (toplotna prevodnost 0,035 W/mK) ali FKD-N Thermal (toplotna prevodnost 0,034 W/mK),  priročnih dimenzij, majhne teže in z dobrimi mehanskimi lastnostmi. Primerne so tako za eno- in dvostanovanjske objekte, kot tudi za večstanovanjske objekta ter so namenjene tako energetskim prenovam fasad obstoječih objektov, kot tudi za novogradnje. Plošče na steno pritrjujemo s posebnimi sidri.

Tretja je opcija so fasane lamele iz kamene volne FKL, ki jih priporočajo zlasti za novogradnje. Zaradi dobre vzdolžne upogljivosti so lamele primerne tudi za toplotno izolacijo fasad z okroglinami ter ostalih polkrožnih, ovalnih ali stolpičastih arhitekturnih elementov. Lamele, razen na zelo izpostavljenih predelih, ne potrebujejo mehanskega pritrjevanja, na površino se lahko samo lepijo.

knauf

Treba je poudariti, da je pri izvedbi fasade izredno pomemben izbor izvajalcev, ki zagotavljajo natančno izvedbo, skladno z navodili stroke, in materialov, ki morajo biti kakovostni in sistemsko certificirani, hkrati pa morajo delovati kot usklajena celota.

Ker gre za dolgoročno naložbo, materialov in izvajalcev ne izbirajmo glede na trenutno cenovno dostopnost, temveč se raje odločimo za celostno in kakovostno rešitev na enem mestu. Poiščimo izvajalce, ki so s strani ponudnikov fasadnih rešitev šolani in certificirani, le tako bomo prepričani, da bo tudi izvedba kakovostna. Že nekaj majhnih napak pri izvedbi lahko povzroči katastrofalno škodo na fasadi.

Pomembno je, da investitorji poznajo svoje želje in zahteve, ki jih imajo za svojo stavbe in da to zahtevajo tudi od izvajalcev. Cenene rešitve vsekakor niso prava izbira za fasado, s katero želimo zagotoviti dolgoročno energetsko učinkovitost, trajnost objekta in kakovost bivanja.

Knauf Insulation nudi tudi širok nabor izolacij za izvedbo prezračevanih fasad in fasad lesenih, montažnih in skeletnih objektov. Tudi tem izolacije Knauf Insulation poleg izboljšane energetske učinkovitosti nudijo zvočno izolativnost, paropropustnost in so idealen izbor za zagotavljanje požarne varnosti tovrstnih objektov.

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation.
Oglejte si celotno ponudbo Knauf Insulation (www.knaufinsulation.si), njihovi svetovalci pa vam bodo z veseljem pomagali tudi pri vseh vprašanjih, ki se vam pojavljajo. Lahko jim pišete (svetovanje@knaufinsulation.com) ali jih pokličite na 04 5114 105.

svetovanje@knaufinsulation.com | 04 5114 105 | Spletna stran

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation.

Prejšnji članekMEGRA, Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti s poudarkom na izobraževanju mladih in svetovanju obiskovalcem
Naslednji članekJajčne lupine uporabite na vrtu
knauf insulation logo
svetovanje@knaufinsulation.com|04 5114 105| Spletna stran

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.