Kako izbrati pravo toplotno izolacijo in suhomontažno gradnjo?

Moški sedi na lestvi in dela na stropu

8Pri novogradnji ali obnovi hiše je izrednega pomena vrhunska toplotna izolacija. Ta namreč poskrbi, da je naš dom v zimskih mesecih topel, poleti pa mrzel. Kakovostna toplotna izolacija tudi poskrbi, da privarčujemo pri stroških ogrevanja ali ohlajanja, kar je še dodatna prednost. Ena izmed najboljših oblik toplotne izolacije je zagotovo naravna celulozna izolacija.

Kaj je celulozna izolacija?

S to naravno izolacijo lahko naš dom toplotno in zvočno izoliramo. Ima to prednost, da ne gori, kar je ključnega pomena za zaščito pred požarom. Celulozno izolacijo enostavno in hitro vgradimo s pomočjo vpihovalnega stroja. Ta zapolni vse praznine, tako da dobimo kompaktno izolacijsko ploščo v enem kosu brez stikov in praznih prostorov (brez toplotnih mostov).

Celulozno izolacijo lahko vpihujemo v ostrešja, medetažne plošče, stene in tla ali jo prosto nasujemo po neposeljenem podstrešju. Ker celulozna vlakna uravnavajo klimo v prostoru, so še posebej primerna za mansardo. Dodatna prednost celulozne izolacije je ta, da vsebuje borovo sol, kar pomeni, da se v njej ne naseljujejo insekti, glive in glodalci.

Izolacija na tleh podstrešja

Koristite možnost subvencije EKO sklada

Cene celulozne izolacije so povsem primerljive s klasičnimi izolacijami. Izvajajo jo izkušeni strokovnjaki podjetja Montažer Založnik d. o. o., ki ponuja tudi suhomontažno gradnjo, adaptacije stanovanj in izdelavo mansardnih stanovanj. Pri tem vam lahko uredijo tudi subvencijo EKO sklada, s katero privarčujete pri stroških gradnje ali obnove.

V podjetju Montažer Založnik d. o. o. prevzamejo obnovo ali zaključno gradnjo objekta v celoti. Njihov moto je kvaliteta in prijazen pristop do stranke. Pokličite jih na telefonsko številko 041 653 908 in jih povprašajte po možnostih obnove vašega doma.

Prejšnji članekNajvečja skupnostna sončna elektrarna v državi naj bi zaživela poleti
Naslednji članekMEGRA, Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti s poudarkom na izobraževanju mladih in svetovanju obiskovalcem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.