Nadgradnja mobilne aplikacije za spremljanje računa za elektriko

Mobilna aplikacija ece mobil je bila po enem letu izboljšana. Uporabniku še približuje in poenostavlja upravljanje z domačim računom za elektriko.

V Elektru Celje Energija (ECE), hčerinski družbi Elektra Celje, ki skrbi za prodajo električne energije, zemeljskega plina in lesne biomase, so v letu 2013 javnosti predstavili mobilno aplikacijo za pametne telefone ECE mobil. Aplikacija, s katero upravljamo domači račun za elektriko, je sedaj doživela nadgradnjo in je uporabniku še prijaznejša.

Novosti je možno strniti v 2 sklopa. Prvi uporabniku lajša upravljanje pogodbe za električno energijo; omogoča namreč spremembo vrste obračuna, načina plačila, dodajanje merilnih mest ali prehod med ponudbami z le nekaj dotiki po ekranu pametnega telefona.

Drugi sklop prinaša funkcionalnost, ki jo je večina uporabnikov težko pričakovala – OPOMNIK ZA JAVLJANJE STANJA ŠTEVCA. Z vklopom omenjene funkcije aplikacija uporabnika pravočasno obvesti, da je treba odčitati in z nekaj dotiki ekrana posredovati števčno stanje, da lahko dobavitelj pripravi mesečno položnico po dejanski porabi in ne pavšalu. Javljanje odčitkov po telefonu ali elektronski pošti tako ni več potrebno. 


»Z verzijo aplikacije ECE mobil 1.1 uporabniku predajamo orodje, ki ga je veselje uporabljati, hkrati pa nudi dejanski prihranek časa in hitre informacije o domačem računu za elektriko. Z rastjo števila daljinsko merjenih števcev bodo informacijske storitve, kot je ECE mobil, prihajale vse bolj do izraza,« je nadgradnjo aplikacije komentiral direktor ECE, mag. Mitja Terče.

Mobilna aplikacija odjemalcu ECE poleg omenjenih novosti zagotavlja javljanje stanja števca, analizo porabe, vpogled v zapadlost računov in preprost dostop do informacij o pogodbi. Ostale funkcije so namenjene vsem lastnikom pametnih telefonov, saj omogočajo izračun porabe električnih naprav v gospodinjstvu, pregled lokacij polnilnic za električna vozila in kontaktne podatke o ECE. Aplikacijo je do sedaj preneslo in naložilo že več kot 6.000 uporabnikov.

Lastniki pametnih telefonov večinoma že poznajo možnost pretoka aplikacij iz Google Play in App Store, kjer je aplikacija na voljo. Prenos in namestitev sta preprosta, aplikacija pa je brezplačna.

Načrti za različico ECE mobil 2.0 predvidevajo združitev vseh energentov v eni aplikaciji, kar bi uporabniku omogočalo optimalen pregled nad energenti v gospodinjstvu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.