Solarni polnilniki za mobilne telefone in prenosnike

Se vam je kdaj zgodilo, da ste bili na kampiranju ali na pohodu v naravi, akumulator vašega mobilnega telefona pa se je izpraznil ravno takrat, ko ste ga najbolj potrebovali?

Za ta namen so vam pri Conradu pripravili solarne polnilnike za mobilne telefone in prenosne računalnike. Solarni polnilniki so prenosni in zelo enostavni za uporabo. Za svoje delovanje pa potrebujejo samo sončno energijo, ki jo preko sončnih celic zajemajo ter shranjujejo v solarne akumulatorje. S solarnimi polnilniki lahko polnimo ali napajamo mobilne telefone, mp3/mp4 predvajalnike, GPS naprave ali pa celo prenosne računalnike. Zajeta sončna energija pa je tudi okolju prijazna energija tako, da bi z uporabo solarnih polnilnikov pripomogli tudi pri ohranitvi narave.

Hibridni solarni polnilnik SL-2  Kat. št.: 200175  

Prvi opisani solarni polnilnik je namenjen za napajanje mobilnih telefonov in mp3/mp4 predvajalnikov. Odlikujejo ga zelo majhne dimenzije glede na izhodno moč. Poleg funkcij polnjenja naprav lahko akumulatorje AA tipa, ki se polnijo iz sončne celice, enostavno uporabimo za napajanje npr. digitalnega fotoaparata.

Polnilnik SL-2 poskrbi za napajanje vaših manjših naprav, kot so mobilni telefoni, MP3-/MP4-predvajalniki, GPS-naprave itd. popolnoma brez električnega omrežja. Polnjenje dveh akumulatorskih baterij Mignon poteka preko multikristalne solarne celice ali USB-kabla, baterije pa nato shranjeno energijo porabijo za napajanje priključenega porabnika. Polnilnik SL-2 bo idealni spremljevalec za uporabo na prostem kot zasilno napajanje ali preprosto samo za varčevanje z energijo. Polnilnik ima funkcijo USB-vhoda in izhoda, 5 adapterjev in kablov ter dve akumulatorski bateriji Conrad energy tipa AA.

Solarni polnilnik za mobilne telefone z vgrajenim akumulatorjem Kat. št.: 768335 
Drugi opisani solarni polnilnik za mobilne telefone ima vgrajen akumulator, ki ga po potrebi lahko napolnimo s sončno energijo ali pa preko polnilnega USB kabla. Na tak način naprava deluje kot samostojna prenosna energijska postaja. Solarni polnilnik lahko uporabljamo za napajanje mobilnih telefonov Nokia (2,5 mm in 3,5 mm priključek), Sony Ericsson (FastPort) ter Samsung. Poleg mobilnih telefonov lahko napajamo naprave, ki za svoje delovanje potrebujejo napajalno napetost 3,7V/DC preko mini ali micro USB priključka.

S tem kompaktnim in visokokakovostnim solarnim polnilnikom lahko svoj mobilni telefon napolnite kjer koli in kadar koli. Notranji zmogljiv akumulator lahko napolnite popolnoma neodvisno od omrežja in okolju prijazno s sončno energijo prek solarnih celic, lahko pa tudi s priloženim USB-polnilnim kablom. Za polnjenje vašega telefona je priloženih šest različnih polnilnih adapterjev. Polnjenje se pri tem napaja prek notranjega akumulatorja in poteka neodvisno od jakosti sončne svetlobe. Polnik ima vgrajen akumulator, kakovostno aluminijasto ohišje in 6 polnilnih adapterjev za posamezne modele.

Solarni polnilnik Powermonkey eXplorer Kat. št.: 201150

Naslednji solarni polnilnik poleg že navedenih napajalnih priključkov za mobilne telefone v kompletu vsebuje še priključke za napajanje iPod-a, Sony Ericsson (wide) ter priključka za napajanje Sony PSP igralne konzole. Postopek polnjenja pa lahko opazujete preko dodatne vtične enote.

Kakovostni komplet Powermonkey eXplorer je sestavljen iz akumulatorske enote Powermonkey eXplorer in solarnega polnilnika Powermonkey. Svoje mobilne naprave lahko napajate na 2 načina – z akumulatorjem ali neposredno s sončno energijo. Z univerzalnim polnilnikom Powermonkey lahko polnite številne naprave, akumulator pa lahko uporabljate posebej kot rezervno napajanje na poti. Polnilnik odlikujejo tudi polnjenje prek akumulatorja ali sončne energije in obsežni varnostni mehanizmi.

 

Solarni polnilnik za prenosnik Bresser Kat. št.: 200034 

Poleg solarnih polnilnikov za mobilne telefone imajo v ponudbi tudi solarne polnilnike za prenosne računalnike. Solarni polnilniki za prenosne računalnike imajo vgrajene akumulatorje večjih kapacitet, napajalne napetosti pa so višje (do 21V).

Prvi solarni polnilnik za prenosne računalnike, ki so ga opisali, ima vgrajen akumulator z zelo veliko kapaciteto 13200mA. Lahko ga uporabimo tudi kot samostojno energijsko postajo, saj ima vgrajen poleg DC izhoda tudi DC napajalni vhod, preko katerega ga lahko enostavno napolnimo doma ter ga nato po potrebi uporabimo tam, kjer nimamo možnosti priklopa naprav na omrežno napetost. Uporabimo ga lahko za napajanje prenosnikov, ki delujejo na 16 V, 19 V ali 21 V napetosti s tokom 4500mA.

Solarni polnilnik za prenosnike Bresser je bil razvit posebej za prenosnike. Velik solarni modul in zmogljiva vgrajena akumulatorska baterija s 13.200 mAh nudita veliko rezerv za napajanje mobilnih telefonov in celo akumulatorskih baterij v prenosnikih. Polnilnik za prenosnik ima DC-izhod, ki ga lahko nastavite na 16 V, 19 V ali 21 V. 2 USB-vrata nudijo dodatne možnosti za polnjenje najrazličnejše terminalske opreme.

Polnilna torba za tablične računalnike Kat. št.: 200292

Naslednji solarni polnilnik je primeren za napajanje tabličnih računalnikov. Solarna celica je nameščena na varovalni torbici za tablične računalnike. Poleg tabličnih računalnikov lahko napajamo tudi mobilne telefone, navigacijske naprave in razne elektronske pripomočke, ki se napajajo preko USB priključka s 5 V napetostjo. Vgrajen akumulator ima kapaciteto 7000mAh, maksimalni polnilni tok pa je 1000 mA.

Praktična, kakovostna solarna polnilna torba za iPad ali tablične računalnike. Z zmogljivim 4 W solarnim modulom na torbi se vgrajen prenosni akumulator polni s 7.000 mAh, nato pa ta akumulator napolni vaš tablični računalnik ali tudi navigacijsko napravo, MP4-predvajalnik itd. Kakovostno torbo s številnimi žepi za shranjevanje in ročajem, nosilnim trakom, karabinom ter nadaljnjimi možnostmi pritrditve lahko pritrdite npr. na nahrbtnik, kovček ali tudi na kolo. 

 

POWERTRAVELLER EXTREME potovalni komplet Kat. št.: 201157 

Poleg že navedenih solarnih polnilnikov pa je naslednji solarni polnilnik POWERTRAVELLER najbolj robusten. Omogoča pa priklop številnih naprav in je primeren za avanturistična potovanja, saj lahko akumulatorsko enoto polnimo (poleg sončne energije) tudi z omrežno napetostjo v vseh državah, ki so članice EU, Veliki Britaniji, ZDA ter Avstraliji preko priloženih potovalnih adapterjev.

Kakovostni komplet Powermonkey eXtreme je sestavljen iz akumulatorske enote Powermonkey eXtreme in solarnega polnilnika Powermonkey. Svoje mobilne naprave lahko napajate na 2 načina – z akumulatorjem ali neposredno s sončno energijo. Z univerzalnim polnilnikom Powermonkey lahko polnite številne naprave, akumulator pa lahko uporabljate posebej kot rezervno napajanje na poti. Litijevo-polimerni akumulator s kapaciteto 9.000 mAh lahko do 6-krat napolni iPhone, standardne mobilne telefone pa do 12-krat.

Akumulator lahko polnite s polnilnikom, solarnim modulom ali USB-priključkom. USB-izhod s 700 mA in DC-vrata z izhodno močjo 2.100 mAh omogočata polnjenje številnih naprav. Idealno za raznovrstne aktivnosti na prostem, saj zaščitni razred IP67 omogoča, da eXplorer 30 minut stoji v vodi globine do 1 metra, poleg tega pa je tudi odporen na udarce.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.