Na Bledu bodo strokovno in kulinarično dva dni »raziskovali« vodo

Otok Bled
Photo by NevaF on iStock

Letošnji tradicionalni dogodek Blejski vodni festival bo potekal 16. in 17 junija v Vili Bled pod naslovom »Voda. Več kot samo voda.« Prisotni bodo številni domači in tuji strokovnjaki s področja voda, predstavniki vladnih organizacij, gospodarstva in gostincev, ki bodo predstavili najboljše prakse na področju upravljanja vodnih virov in distribucije vode od izvira do mize. Udeleženci bodo spoznali izkušnje postavitve in upravljanja prvega vodnega bara v Veliki Britaniji in poklic prihodnosti v kulinariki, vodnega sommelierja.

Na otvoritvi bodo strokovnjaki razpravljali o pozitivnih in negativnih vplivih pitne vode na človeka, o higieni vode in predstavili novo razumevanje in odnos do pitne izvirske in ustekleničene vode. Poleg predstavnikov našega Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) in mariborske Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo bodo prisotni tudi madžarski in hrvaški predstavniki centrov za javno zdravje in institucij za varnost in oskrbo z vodo ter Medicinske fakultete v Zagrebu.

S stališča gostinstva in kulinarike bodo najbolj zanimiva predavanja južnokorejskega sommelierja in predstavitev enoletnih izkušenj prvih treh certificiranih slovenskih vodnih sommelierjev. Predstavnik podjetja Crag Water pa bo predstavil projekt postavitve prvega vodnega bara v Veliki Britaniji, o premium ustekleničenih vodah in njenih distribucijah pa bomo lahko poslušali izkušnje predstavnikov podjetij Fine Waters (ZDA) in Fine Liquids Premium Waters (Nemčija).

Obiskovalci bodo deležni tudi vodene degustacije ustekleničenih in izvirskih vod z vodnim sommelierjem, NLZOH pa bo predstavil izsledke analiz naših izvirskih voda. V okviru festivala bosta premierno predstavljena dva okusa vodnih koktajlov iz naravnih sestavin.

Strokovne teme o ukrepih za zaščito ter odgovornem upravljanje dragocenih vodnih virov in o pravičnem vodnem odtisu bodo polega predstavnikov našega Ministrtstva za okolje in prostor, Direktorata za vode, predstavili najboljše prakse s tega področja še Institut za okolje iz Finske, Agencije za okolje iz Avstrije in Češke ter vodja politik vodnih inovacij iz organizacije Water Europe.

Več informacij na https://bledwf.com/

Katja Stojić
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekReci strehi 10 x preprosto BMI Bramac
Naslednji članekNujna oprema za domačo delavnico
Katja Stojić
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.