Prezračevalni element Lunos e go

Ego je element, ki lahko deluje kot samostojna enota. Element je primeren za vgradnjo v kopalnice, WC-je, pralnice in ostale prostore do površine 10 m2.

Inovativni sistem decentraliziranega prezračevalnega sistema LUNOS. Deluje na principu regenerativnega toplotnega izmenjevalnika.

Rekuperativna enota ego je razdeljena na dve polovici, ki deluje kot samostojna enota. Vsaka polovica uporablja svojo polovico izmenjevalca toplote, ki s pomočjo ventilatorja dovaja/odvaja zrak v/iz prostora. Zaradi takšnega delovanja je element primeren za vgradnjo v prostore, ki imajo tehnično gledano najbolj onesnažen zrak (kopalnica, WC, pralnica, kuhinja,…).

Toplota se z izmenjavo smeri vrtenja ventilatorja akumulira v hranilniku toplote in koristi za ogrevanje svežega zunanjega zraka, ki prihaja v prostor.

Izpopolnjuje in daleč presega vse zakonske zahteve v smislu energetske učinkovitosti. Visoko učinkoviti Brushless DC motor ventilatorja zagotavlja najnižjo porabo energije, ki znaša le 0,2W/m²/h in s tem dosega izjemno energetsko učinkovitost.

Toplotni izkoristek elementa je 87,7%. Element je testiran do -35°C zunanjega zraka. Element je edinstven v svoji neslišnosti, saj je 16,8dB nič več kot rahel šum, kar presega vse standarde in zahtevane protihrupne predpise. Izdelava in funkcionalnost v skladu z veljavnimi nemškimi gradbenimi in energetskimi standardi.

Delovanje elementa
Hranilnik toplote se kot akumulator napaja s toplotnim potencialom odvedenega iztrošenega notranjega zraka. Pri povratnem delovanju ventilatorja tako pridobljena toplotna energija ogreva sveži dovodni zunanji zrak. Zaradi dveh ločenih polovic v samem elementu, vam element istočasno dovaja zrak v prostor in istočasno odvaja zrak iz prostora. Zračni tok v sami polovici se izmenjuje na približno eno minuto, to pomeni, da približno eno minuto sesa notranji ogret a nesnažen zrak, da se “napolni” hranilnik toplote. Nato se proces obrne in približno eno minuto dovaja svež in čist zunanji zrak, ki privzame toplotni potencial, ki se je prej nakopičil pri odsesovanju.

Tehnične karakteristike

  • Volumenski pretok: 5 – 45 m³/h
  • Raven hrupa: 16,8db
  • Poraba energije: približno 1 W porabe energije na enoto oz. 0,2W/m3/h
  • Vzdrževalni stroški: manj kot 3€ stroškov letno (energija + filter) na rekupertorski ventilator.
  • Gabaritne dimenzije: ø160 x 500mm.
  • Pripadajoča oprema:
    • A) Večstopenjska krmilna enota 5/UNI z pretvornikom el. energije 5/NT18 za krmiljenje do treh rekuperatoskih enot ego s kazalnikom menjave filtra.
    • B) Stikalo za krmiljenje 5/W2U: krmili se stopnje prezračevanja (5, 10, 20 ali 45m³/h) in za krmiljenje vklopa/izklopa.
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Prejšnji članekKoliko časa boste morali čakati na obravnavo vloge za nepovratna sredstva Eko sklada?
Naslednji članekGorilniki na pelete model PX, PG in BeQuem
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.