Koliko časa boste morali čakati na obravnavo vloge za nepovratna sredstva Eko sklada?

Eko sklad sporoča, da se vloge za pridobitev nepovratnih sredstev na posameznem javnem pozivu pregledujejo po vrstnem redu glede na datum prispetja na Eko sklad. Če vaša vloga ni popolna, boste pozvani k dopolnitvi, če pa je popolna, boste prejeli odločbo o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in pogodbo v podpis.

Z izvajanjem naložbe lahko začnete že po oddaji vloge na naslov Eko sklada. Po prejemu odločbe Eko sklada o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in po zaključku naložbe morate na Eko sklad poslati še izvod podpisane pogodbe o izplačilu nepovratne finančne spodbude ter dokumentacijo o zaključku naložbe, skladno z določili 2. člena omenjene pogodbe.

Za vse vloge, ki pravočasno prispejo na Eko sklad in izpolnjujejo pogoje javnega poziva, so sredstva zagotovljena.

Stanje na dan 1. 2. 2018:

Javni poziv    I    Število prejetih vlog   I Številka zadnje obdelane vloge I

37SUB-OB16   I             14.337              I                   13.680                      I

54SUB-OB17   I             4.489                I                      335                        I

Pravijo, da je glede na veliko število prejetih vlog je trenutno čas obdelave vlog daljši od 90 dni od datuma prejema vloge. Prizadevajo si, da bi ta čas čim prej skrajšali.

Nakazilo nepovratnih sredstev

Če zaključna dokumentacija ni popolna, vlagatelj prejme poziv za dopolnitev pred izplačilom. V primeru popolne zaključne dokumentacije, iz katere izhaja, da je naložba izvedena pravočasno in skladno s pogoji javnega poziva, pa vlagatelj prejme obvestilo o nakazilu sredstev.

Nakazila nepovratnih sredstev se izvajajo tekoče v pogodbenem roku do 60 dni.

V primeru, ko je nepovratna finančna spodbuda dodeljena za izvajanje ukrepov pri obnovi starejših stanovanjskih stavb na območjih občin s sprejetim Odlokom o načrtu za kakovost zraka in se višja oziroma del višje nepovratne finančne spodbude izplača iz sredstev Sklada za podnebne spremembe, pa je čas od prejema popolne dokumentacije o zaključku naložbe in do izplačila tega dela nepovratne finančne spodbude daljši od 90 dni.

Informacije

Na vprašanja v zvezi z nepovratnimi sredstvi odgovarjajo po elektronski pošti ekosklad@ekosklad.si ali po telefonu vsak ponedeljek, sredo in petek med 13. in 14.30 uro na telefonski številki 01 241 48 20. Sporočajo, da so zaradi velikega števila telefonskih klicev zelo zasedeni in včasih težje dosegljivi, zato vas prosijo, da kličete samo v času uradnih ur, ali jim vprašanje pošljete po elektronski pošti.

Preberite še: EKO sklad: Kako pridobiti nepovratna sredstva ekosklada + Aktualni razpisi

2 KOMENTARJI

 1. Spoštovani, dne 21.10.2019 smo oddali vlogo za subvencijo TOPLOTNE ČRPALKE.
  Do danes nismo prejeli nobenega odgovora. Toplotna črpalka že deluje, saj je zima in smo morali pohiteti.
  Po vaših informacijah bi morali odgovor dobiti v roku 60 dni. Prosimo za pojasnilo in vas lepo pozdravljamo.
  Alojz Kraner Grajski grič 6, 2341 Limbuš

  • Spoštovani,

   to je stara objava in je veljala za prejšnji razpis ob času objave tega prispevka. Predlagamo vam, da pokličete na Eko sklad na telefonsko številki 01 / 241 48 20 ob uradnih urah za stranke, ki so v ponedeljek, sredo in petek med 12h in 14h uro. Tako boste dobili natančno informacijo o stanju vaše vloge.

   Lepo pozdravljeni, Uredništvo MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.