Lunos – odličen prezračevalni sistem tako za novogradnje kot za sanacije

Če se želimo dobro počutiti v svojem domu, je prezračevanje ključnega pomena. Redno odpiranje oken žal ne odpravi vedno vlage in plesni, ki se začne nabirati v notranjih prostorih. Jo pa zato zagotovo decentralni prezračevalni sistem Lunos.

Vstopamo v najnapornejši čas za ljudi, ki se srečujejo s pomladnimi alergijami. Tudi zanje je lahko decentralni prezračevalni sistem Lunos prava (od)rešitev. Da deluje, vedno znova poročajo zadovoljni uporabniki.

Zelo pomemben del prezračevalnega sistema Lunos so filtri za cvetni prah, s katerimi lahko alergiki v svojem domu zadihajo s polnimi pljuči in se brez posledic naužijejo svežega zunanjega zraka. Filtri zadržijo 90% prašnih mikrodelcev, kot so cvetni prah, fini zunanji prah, smog in cigaretni dim. A niso samo alergiki tisti, ki bi si lahko občutno izboljšali kakovost življenja z decentralnim prezračevalnim sistemom. Ste zamenjali okna ali izboljšali fasado? Potem nujno po trebujete prezračevalni sistem tudi vi!

Lunos trajno odpravi odvečno vlago in plesen!
Le stalna in ustrezna menjava zraka lahko reši težave z odvečno vlago in plesnijo doma. Seveda jih lahko poskusite najprej odpraviti z najcenejšimi rešitvami in izdelki, a boste kmalu ugotovili, da delujejo zelo kratkoročno ali sploh ne. »Samo svež zrak lahko vase vsrka vse nečistoče, mikroorganizme in odvečno vlago, ki nastane v bivalnih prostorih. Ko je zrak zasičen, ga je treba odvesti in poskrbeti, da pride v naš dom svež. Ta ciklus mora teči nepretrgano, podobno kot dihanje pri človeku,« poudarja Milan Kuster, univ. dipl. inž. gradb., direktor podjetja Lunos. Proces stalnega dovajanja svežega zraka v prostor lahko omogoči zgolj dober prezračevalni sistem. Takšen, ki deluje neslišno, brez občutka prepiha in z odlično zvočno izolacijo zunanjega hrupa. Prezračevalni sistem LUNOS s filtrom za cvetni prah je najboljša rešitev! Decentralni prezračevalni sistem poskrbi, da v svoj dom pripeljemo zunanji, svež zrak, ob tem pa imamo lahko vsa okna in vrata nepredušno zaprta. Rekuperacija deluje po principu regenerativne izmenjave toplote. Ta proces je tako učinkovit, da se pri prezračevanju izgubi le 10 odstotkov energije za ogrevanje.

Novo – osrednje krmiljenje z nadzorom vlage in temperature
Zadnje novosti med izdelki nemške ga podjetja Lunos so osrednje krmiljenje z nadzorom vlage in temperature Smart komfort, za katerega Kuster pravi, da je nekaj najbolj{ega od vsega, kar so razvili dosedaj. Nadzorna enota je zelo enostavna za uporabo, z enostavnim pritiskom izberete re`im delovanja, proizvajalec priporoča delovanje v samodejnem režimu, saj bo prezračevanje uravnavano glede na vlago in temperaturo prostora. Nadzorna enota povezuje vse vključene enote in krmili njihovo delovanje.

Druga novost Lunos e2neo

Lansirali so novo generacijo lokalnih rekuperacijskih prezraevalnikov Lunos e2neo. Enota je na prvi pogled enaka prejšnji brez dodatka neo, so pa razlike v notranjosti zato toliko večje. Še zlasti so izboljšali tiho delovanje (prej 17 dB, zdaj 11 dB), povečali so energijsko učinkovitost (prej 90,6 odstotka, sedaj 93,7 odstotka), že tako nizko porabo električne energije pa so še dodatno zmanjšali (e2 1,4 W/h, e2neo pa 0,3 W/h – prva stopnja izmenjave oziroma hitrosti ventilatorja). E2 je bil že doslej najbolj prodajan Lunosov element, prodali pa so jih več kot 1.300.000 v 24 državah sveta, v Sloveniji cca. 5.000.

Sistem Lunos prezračevanja za večje prostore
Lunos vstopa tudi na področje sanacije prezračevanja in tudi novogradenj vrtcev, šol, bolnišnic in drugih objektov. Lunos je tržišču ponudil nov element Nexxt, namenjen večjim prostorom.

Glavne koristi decentralnega prezračevanja
Prezračevanje stanovanjskih enot je s pojavom zrakotesnih objektov je postalo izredno problematično, še zlasti za če zgrajene objekte, pri katerih so zamenjali stavbno pohištvo, možno zmanjšali toplotne izgube, hkrati pa zaradi nezadostnega prezračevanja skrajno poslabšali zrak v prostoru. S pomočjo posebnega križnega izmenjevalnika so toplotni izkoristki nad 90 odstotkov (pri hitrosti 60 m3/h), za pogon enote skrbita dva ventilatorja, zagotavljata pa pretoke zraka do 150 m3/h. Rekuperator ima osem različnih tipal, ki skrbijo za optimalno delovanje glede na notranje in zunanje pogoje. Enoto je mogoče vgraditi nad ali podometno, presek cevi je tako kot pri vseh ostalih Lunosovih elementih 160 mm.

Predvsem ne pozabite: v stanovanju z zrakotesnimi okni in vrati je nujno avtomatizirano prisilno prezračevanje, ne zanašajte se, da boste odpirali okna. Kot drugo pa ne pozabite, da z rekuperatorjem v eni sobi (tudi manjšega stanovanja) ne boste naredili nič. Prezračevanje z lokalnimi rekuperatorji je decentralizirano glede vstopnih in izstopnih enot ter centalizirano z vodenjem oziroma pametno regulacijo.

Za več informacij obiščite stran podjetja LUNOS.

http://www.lunos.si/domov.html

info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Prejšnji članekS sistemom Solinterra do nizkih stroškov za ogrevanje stavbe
Naslednji članekNa Eko skladu odslej z novimi razpisi na voljo nova nepovratna sredstva
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.