Knauf Insulation je zlata gazela 2013

Naziv zlata gazela, ki jo podeljuje družba Dnevnik za najhitreje rastoče podjetje, je v letu 2013 prejelo podjetje Knauf Insulation. Srebrna gazela je postalo podjetje L-Tek Elektronika, bronasta gazela pa podjetje Termo-tehnika. Zanimivo, je tudi dejstvo, da se vsa tri podjetja v celoti ali deloma prisotna na energetskem področju.

Zlata gazela podjetja Knauf Insulation je sicer prva zlata gazela, ki prihaja iz gorenjske regije. Podjetje piše zgodbo uspešnega povezovanja slovenskega znanja in mednarodnega kapitala, prepletanja skupnih vrednot in tržne naravnanosti. Podjetje ima 50-letno tradicijo in v Sloveniji izvaja večino poslovnih funkcij: razvoj, trženje, prodajo in optimizacijo za segment izolacije, namenjene industrijskim kupcem.

Gazela Knauf Insulation je v svetovnem vrhu v proizvodnji mineralih izdelkov; ima globalni laboratorij za razvoj trajnostnih proizvodov iz steklene volne in edina na svetu proizvaja volno z vezivi na obnovljivi bioosnovi – Ecose tehnologijo.

Gazela je priznanje za uspešnost hitro rastočih podjetij v Sloveniji, ki ga podeljuje družba Dnevnik. Projekt Slovenska gazela poteka od leta 1991, od leta 2001 je nadgrajen s 6 regijskimi in nacionalnim izborom. Hitro rastoča podjetja se na izbor ne morejo prijaviti, temveč se na sezam uvrstijo na podlagi bilančnih podatkov; rasti prihodkov od prodaje v petletnem obdobju.


Gazela so dinamična podjetja, ki hitro rastejo, se bliskovito razvijajo, zaposlujejo in vedno držijo korak prednosti pred konkurenco. Cilj dinamičnih podjetij ni preživeti, temveč uspeti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.