Kdaj je čas, da zamenjate okna?

Okna, predvsem sodobna, imajo precej dolgo življenjsko dobo. Toda kljub temu s časom izgubijo sposobnost tesnjenja in tako slabše opravljajo svojo funkcijo. Zamenjava oken je dolgoročna naložba, ki neposredno vpliva na videz vašega doma, zvočno izolacijo in vaše stroške ogrevanja. Skozi okna nato uhaja večina toplote ali hladnega zraka poleti, kar nam znatno poveča stroške ogrevanja pozimi in hlajenja poleti.

Skozi okna uhaja večina toplote ali ohlajenega zraka v hiši. Nemška uredba o varčevanju z energijo (EnEV – Energieeinsparverordnung) in slovenski pravilnik (PURES 2010) določata, da ne smejo imeti okna večje Uw-vrednosti od 1,3 W/m2K, v bodoče pa bodo morale biti Uw-vrednosti še manjše od 0,95 W/m2K.

Kdaj je skrajni čas za zamenjavo oken?

Najpogostejši kazalniki, da je okna treba zamenjati, so:

  • zunanji hrup – nova okna morajo tesniti tudi zvok,
  • prepih – položite roko ob okno (če čutite hladen zrak, ne tesnijo več dobro),
  • kondenzacija – nakazuje slabo izolacijo,
  • težje zapiranje – je pogosto znak rjavenja in povešenega okvirja ter
  • motna okna – pomenijo, da je ušel izolacijski plin.

Zamenjava oken je prav tako primerna, če:

  • želite večje toplotno udobje v hiši,
  • potrebujete boljšo toplotno in zvočno izolacijo,
  • prenavljate fasado stavbe,
  • potrebujete zanesljivo zaščito pred vlomom.
profil veka 82
Inovativen profil VEKA 82, primeren tudi za pasivno gradnjo.

Podjetje Cugelj PVC in alu okbna, d. o. o. ima z več kot 20 letno tradicijo lastno proizvodnjo v Sloveniji in sodeluje z uveljavljenimi dobavitelji ter uporablja samo certificirane materiale. Ponuja celovito rešitev na ključ (demontaža obstoječih elementov in odvoz, vgradnja novega stavbnega pohištva ter zaključna dela). Delo opravijo njihovi lastni delavci in ne kooperanti. S tem so popolnoma neodvisni pri rokih in kvaliteti storitve. Podjetje za svoje izdelke zagotavlja brezplačen servis za odpravo napak v garancijskem roku, ki niso posledica fizičnih poškodb ali nepravilnega ravnanja.

Dobra PVC ali ALU okna vam lahko služijo celo življenje, zato se prepričajte, da izberete podjetje na podlagi kakovosti njihovih izdelkov, ne cene. Več si lahko preberete na spletni strani www.cugelj.si.

Veka Softline 82 MD
Profil Vekaslide 82 omogoča PVC dvižno drsna vrata, klasičen dizajn z elegantno zarobljenimi robovi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.