Kako saniramo posedene temelje?

Razpokana stena

Kaj storiti, ko se na stenah pojavijo konstrukcijske razpoke? Običajen vzrok za nastanek razpok je posedanje temeljev, ki je posledica sprememb v terenu; med najpogostejše spadajo izsušitev terena (suša), puščanje vodovodnih cevi in odtokov, neustrezno utrjeni nasipi, izkopi v bližini objekta in izpiranje temeljev. V novejšem času imajo čedalje večji vpliv na zemljino tudi neugodne vremenske razmere – nenadne menjave suše in močnega deževja. Navedene težave uspešno rešujemo s tehnologijo geotehničnega injektiranja Uretek.

Stabiliziranje temeljev z injektiranjem

Stabiliziranje temeljev z injektiranjemPosedeni temelji povzročajo na stavbah poškodbe, ki se kažejo v obliki razpok na stenah. Ob večjih posedanjih objekta lahko pride do trajnih poškodb nosilne konstrukcije. Težave z diferenčnim posedanjem temeljev uspešno in učinkovito odpravimo s tehnologijo globinskega injektiranja Uretek. V teren pod temelje vgradimo ekspanzijsko smolo Geoplus, ki je lahka, izredno čvrsta in trajna. Poseg izvedemo v treh korakih: Skozi temelj najprej naredimo vrtine, v katere vgradimo posebne cevi; skozi te v naslednjem koraku injektiramo raztezno smolo Geoplus. Smolo vgradimo neposredno pod temelje in vse do potrebne globine.

Povečana nosilnost terena

Smola se v terenu porazdeli, zapolni rahle sloje zemljine in praznine ter s pomočjo ekspanzijske sile z velikim pritiskom utrdi teren. Na ta način obdelana zemljina pridobi večjo gostoto in nosilnost, kar preverimo in potrdimo z različnimi geotehničnimi meritvami. Že pri osnovnem posegu izvedemo tudi minimalni dvig konstrukcije, kar je dodatna potrditev povečane nosilnosti temeljnih tal. Temelje in konstrukcije, ki so utrpeli večje posedke, lahko dvignemo tudi do več centimetrov.

Trajnost posega

Več kot 30-letne strokovne izkušnje so pokazale, da globinsko utrjevanje temeljnih tal z Uretekom zagotavlja stabilnost temeljev in konstrukcij na dolgi rok. Geotehnična smola Geoplus je lahka in hkrati zelo čvrsta. Njena mehanska stabilnost v običajnih geotehničnih pogojih znaša najmanj 65 let, zato sanacije s tehnologijo Uretek veljajo za trajne. Poleg tega je smola Geoplus nevtralna do okolja.

Prednosti Ureteka

Sistem Uretek je primeren za različne tipe zemljine in vse vrste temeljenja. Posege najpogosteje izvajamo na stanovanjskih hišah in blokih, stavbah javnega značaja kot so vrtci in šole ter na poslovnih in industrijskih objektih. Rešitve, ki jih nudi Uretek so zaradi svoje neinvazivnosti še posebej praktične za zgodovinske in spomeniško zaščitene stavbe. Tehnološka dovršenost, učinkovitost, izvedba brez razkopavanja in ekološka neoporečnost so glavne odlike sistema Uretek.

uretek@uretek.si | 01 787 83 86 | Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

VIRUretek reference
Prejšnji članekIR-paneli ter IR-ogrevanje vas grejejo vse do – 50% ceneje. Mislite, da ni mogoče?
Naslednji članekMarlesov pomladni dan odprtih vrat – dobrodošli v najsodobnejšem konceptu bivanja
logo uretek
uretek@uretek.si|01 787 83 86| Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.