Kako izbrati najbolj primerno izolacijo?

Pomlad je čas za osvežitev. Ob tej priložnosti so v podjetju URSA Slovenija pomladno osvežili embalažo izdelkov URSA GLASWOOL, ki vam jo po novem predstavljajo v treh novih barvah. Proizvode so segmentirali v posamezne skupine glede na njihovo izolacijsko moč (lambda vrednost) in od sedaj jih boste lahko prepoznali že na daleč.

Njihova zaveza po nenehnem izboljševanju je privedla do tega, da je URSA SLOVENIJA, d.o.o., kot vodilni proizvajalec mineralne steklene volne v začetku leta 2014 izboljšala toplotno izolacijske lastnosti svojih najbolj prodajanih izdelkov. Tako so izboljšali toplotno prevodnost izolacijskih filcev (t.i. lambda vrednost) iz λD = 0,040 W/mK na novo boljšo vrednost λD = 0,039 W/mK. Prav tako so izboljšali toplotno prevodnost vpenjalnim filcem iz λD = 0,035 W/mK na novo boljšo vrednost λD = 0,034 W/mK.

Z navedenimi izboljšavami želijo investitorjem ponuditi kakovostnejšo toplotno izolacijo po enakih cenah kakor pred opravljenimi izboljšavami.

Povprečnemu kupcu oziroma uporabniku se na prvi pogled zdijo vsi izdelki iz steklene mineralne volne URSA GLASSWOOL enaki in jih ne more ločiti glede na njihovo učinkovitost. Vse tehnične in toplotno izolacijske lastnosti pa so na neki način skrite, oziroma so dostopne le na sorazmerno majhni etiketi izdelka ter na spremljajoči dokumentaciji, ki pa ni vedno pri roki. Le proizvajalec ali ustrezen laboratorij lahko opredelita toplotno izolacijske lastnosti izdelka, saj imata ustrezno laboratorijsko opremo za določevanja toplotne prevodnosti.

Z namenom enostavne prepoznavnosti izolacije glede na njihovo izolacijsko moč so v URSI toplotno izolacijo segmentirali v tri skupine: »premium«, »medium« in »basic«. Produkti iz posamezne skupine so že na daleč razpoznavni, saj so zapakirani v embalažne folije treh različnih barv: zelena barva za izdelke iz skupine »premium« − URSA SF 32, URSA SF 34 in URSA SF 38, rumeno barva embalažne folije za izdelke iz skupine »medium» − URSA DF 39, URSA DF 39/Ab ter rdeča barva za izdelek URSA ELF iz skupine »basic«. Če želite najboljše toplotno izolacijske prevodnosti produktov, boste izbrali zeleno barvo embalaže. Izdelki, odeti v zeleno barvo embalaže, so primerni za zahtevnejše vpenjanje med posamezne konstrukcijske elemente (med špirovce, med škarnike, med lesene sohe lesenih sten). Za toplotno in zvočno zaščito ostalih manj zahtevnih konstrukcij pa lahko izberete rumeno barvo embalažne folije. Z omenjeno toplotno izolacijo boste lahko položili toplotne izolacije pod špirovce na ravno podlago, na spuščen strop ali v predelno steno. Toplotna izolacija z dodanim aluminijastim slojem vam omogoča, da lahko toplotno začitite tudi prezračevalne kanale.

URSA proizvodi, proizvedeni v Sloveniji (Evropski uniji), imajo pridobljene vse ustrezne certifikate, ki dokazujejo ustreznost mineralne steklene volne tako na področju primernosti gradbenih proizvodov (pridobljen certifikat CE) kakor tudi na področju zdravja (pridobljen certifikat EUCEB in RAL). URSA proizvodi so zaščiteni s primarno, sekundarno in terciarno folijo. Z navedenim načinom embaliranja proizvodov omogočamo visoke komprimacije (majhni volumni za transport in skladiščenje) ter zagotavljamo uporabnikom kakovost materiala od proizvodnje do dostave končnemu uporabniku. Da bi olajšali in pospešili manipulacijo URSA proizvodov, so le-ti ustrezno zloženi na primerne palete. Paletirani izdelki tako zagotavljajo manjšo možnost za poškodbe kakor tudi enostavno in hitro manipulacijo z majhnim številom zaposlenih v prodajalni.

Več informacij o toplotni izolaciji in izdelkih URSA najdete na spletni strani ursa.si.

Podjetje URSA SLOVENIJA d.o.o. je proizvajalec izolacije iz steklene volne in dnevno proizvede okrog 80 ton steklene volne. Vsi naši izdelki so zdravstveno neoporečni skladno z evropsko zakonodajo in so certificirani.
http://www.ursa.si/ | ursa.southeast@uralita.com | 07 3918300 | Povhova ulica 2, 8000 Novo Mesto

Prejšnji članekEU: Predlog nadomestitve direktive o plinskih napravah
Naslednji članekFinanciranje vseevropskih energetskih infrastrukturnih projektov

Podjetje URSA SLOVENIJA d.o.o. je proizvajalec izolacije iz steklene volne in dnevno proizvede okrog 80 ton steklene volne. Vsi naši izdelki so zdravstveno neoporečni skladno z evropsko zakonodajo in so certificirani.
http://www.ursa.si/ | ursa.southeast@uralita.com | 07 3918300 | Povhova ulica 2, 8000 Novo Mesto

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.