Kaj vse lahko naredimo in katere učinke za udobje lahko pridobimo s sodobnimi materiali za suho gradnjo

1

Mogoče vas bo presenetilo, a se s sodobnimi materiali in rešitvami prenove bivalnega okolja, kljub navidezni kompleksnosti, lahko lotimo tudi sami. Seveda lahko na pomoč pokličete tudi mojstre in skupaj z njimi prenovite svoj dom.

Česa vse se lahko lotite s tako imenovanimi suhomontažnimi sistemi, vam razkrivamo v nadaljevanju prispevka. Še prej pa naj vam zaupamo, da v Sloveniji obstaja za suho gradnjo specializirano podjetje Kalcer, v katerem dobite vse, od strokovnega svetovanja, materialov in prikazov izvedb do orodja in pripomočkov za samogradnjo ali gradnjo z mojstri.

Ogrevanje in hlajenje

Vse več ljudi se ob večjih prenovah hiš odloča za zamenjavo vira ogrevanja. Največkrat se odločajo za investicijo v varčno toplotno črpalko. V primeru, da se obstoječi radiatorji obdržijo, je treba poseči po močnejših in dražjih visokotemperaturnih toplotnih črpalkah. Obstaja pa še boljša rešitev za še večje udobje bivanja.1Ob večjih prenovah priporočamo vgradnjo inovativnega suhomontažnega stenskega ali stropnega sistema za sodobno nizkotemperaturno ploskovno ogrevanje ali hlajenje Variotherm. V standardnem programu ponujajo rešitve za nizkotemperaturno talno gretje, ki “zasede” le 2 cm višine, prav tako pa tudi plošče za stropno ali stensko izvedbo. Ta sistem je v vse bolj vročih poletjih pripravljen tudi za učinkovito ohlajanje prostorov. In to brez nadležnega pihanja in ob precej nižjih stroških in višji estetiki, kot je vgradnja notranjih in zunanjih klimatskih naprav. Svetovalce podjetja Kalcer v trgovinah v Trzinu, Mariboru in Novem mestu lahko prosite za temeljito svetovanje

Nove ali prenovljene kopalnice so pomembno središče bivanja

Ne glede na to, ali boste prenavljali ali gradili na novo, predlagamo, da si pred izvedbo vzamete za načrtovanje in pripravo dovolj časa. Natančno premerite razpoložljiv prostor, preučite sodobne izvedbe kopalnic prek spletnih ali revijalnih člankov in zapišite, kaj vse naj vaša kopalnica omogoča. Trendi v kopalnicah so v nivoju tal grajeni tuši, sledijo niše in klopce v tušu, ki so lahko tudi ogrevane. In pa kreativno izvedene nizke ali visoke, ravne ali zaokrožene nizke ali visoke stene in “zidani” podstavki za umivalnike. Naj vam namignemo, da so verjetno skoraj vse tiste čudovite kopalnice iz revij izdelane s pomočjo Wedi plošč in Wedi specialnih izdelkov.1Gradnja z Wedi sistemskimi rešitvami je hitra, enostavna in omogoča trdne in vodoodporne rešitve z dolgo življenjsko dobo. Vse površine so lahko tudi ogrevane in obdelane v različne materiale – od keramike do zelo sodobnih končnih oblog iz kompozitnih in dekorativnih materialov.

Nadgradimo videz prostora z okrasnimi letvami (štukaturami) in rozetami

Veliko gradenj in obnov se konča prehitro in ostanejo nezaključene zaradi pomanjkanja sredstev, volje ali ustvarjalnosti. Za tisto piko na “i” lahko poskrbimo z vgradnjo okrasnih letev in rozet, s katerimi dosežemo velik estetski učinek ob nizki investiciji. Še posebej, če se vgradnje lotimo sami.

Vsi poznamo drobne optične trike, ko prostoru s pokončnimi črtami optično povišamo strop, s horizontalnimi pa navidezno razširimo prostor. Vgradnja linijskih štukatur bo v prostor vnesla prav te učinke, poleg tega pa bodo obiskovalci začutili in pohvali vaš čut za estetiko. Ena največjih dodatnih uporabnih vrednosti je skrivanje nadometnih inštalacij in drugih motečih elementov, ki motijo estetiko prostora. V njihovo notranjost lahko poleg električnih in komunikacijskih napeljav skrijemo tudi vodovodno in drugo inštalacijo večjega preseka ter cevi za prezračevanje in klimatizacijo prostorov.

Bivanje pod poševninami v udobni mansardi je lahko neprecenljivo

V Sloveniji primanjkuje novih in dostopnih stanovanj za mlade družine, po drugi strani pa imamo še veliko neizkoriščenega potenciala v podstrešnih prostorih, ki so tako na podeželju kot v mestih še neizkoriščena priložnost za prenove v udobne prostore za bivanje. Tudi v naših medijih zasledite vse več predstavitev dih jemajočih prenov, ki so (lahko) izdelane v rekordno kratkem času, precej nizki pa so tudi stroški prenove.1Vse omenjene materiale, tudi posebne izolacijske rešitve s tako imenovano super tanko “vesoljsko” toplotno izolacijo in zaključnimi talnimi oblogami, lahko dobite na enem mestu v trgovinah Kalcer. Lahko vam dobavijo tudi drsna in klasična vrata, podstrešne stopnice, vgradna led svetila … so pravi specializiran in dobro založen center za (samo)graditelje v suhomontažnih izvedbah.

Vsebino omogoča podjetje Kalcer.

 

Kalcer

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekKako izboljšati sladoled in sladice doma?
Naslednji članekSte že poskrbeli za vgradnjo klimatske naprave?
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.