Jelovica leto 2014 začenja z izvozom na nemški trg

Jelovica delež izvoza na področju prodaje energetsko varčnih lesenih objektov v zadnjih letih vztrajno povečuje. Tudi leto 2014 bo vodilno slovensko podjetje na področju lesene montažne gradnje velikih objektov začelo v Nemčiji.

Zahodno evropski trgi, posebej Švica, Nemčija, Italija in Avstrija še naprej ostajajo njihovi najpomembnejši trgi. V letu 2014 načrtujejo prodor na nova evropska tržišča tako z individualnimi hišami, predvsem pa z večjimi objekti. V Sloveniji so danes vodilni ponudnik pri gradnji vrtcev, domov za ostarele in večnamenskih dvoran in večstanovanjskih objektov, o čemer pričajo njihove reference.


V podjetju, kjer delež izvoza izdelkov znaša več kot 70 odstotkov prometa, že 6. januarja 2014 začenjajo s proizvodnjo velike lesene poslovno stanovanjska stavbe, ki jo bodo postavili v v centru mesta Heidenheim, v Nemčiji. Zahteva zasebnega investitorja je postavitev visoko energijsko učinkovita stavba iz naravnih materialov. Zaradi posebnosti lokacije in kratkega roka postavitve je bila odločitev za leseno montažno gradnjo logična, Jelovica pa najboljši ponudnik z ustreznimi izkušnjami na tem področju. Z učinkovito izmenjavo znanja med domačim konstrukcijskim oddelkom Jelovice in nemškim arhitektom bo postavljen moderen objekt zanimivih oblik s 4. Nadstropji in veliko steklenimi površinami. Da bodo v Jelovici objekt v velikosti 2.500 kvadratnih metrov konec januarja lahko začeli postavljati, so pogovori potekali skoraj leto dni. Zahtevnega nemškega investitorja so prepričali z že izvedenimi projekti v tujini in jim v celoti ponudili svoje statično in konstrukcijsko znanje za izvedbo projekta.


V skupini Jelovica, kjer poleg lesenih montažnih objektov izdelujejo tudi energetsko učinkovita lesena okna, bodo letos ustvarili približno 20 milijonov prometa, kar je za 7 odstotkov več kot leto prej. V 2014 načrtujejo povečanje proizvodnje tudi s pomočjo posodobitve svoje tehnologije in širitvijo partnerske mreže v tujino.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.