Jelovica izbrana med 25 najboljših za prestižno nagrado Schweighofer

Jelovica je s svojim inovativnim projektom prepričala strokovno komisijo za uvrstitev med 25 najboljših za prestižno nagrado Schweighofer Prize. Vsaki dve leti se na svečani podelitvi nagrad zberejo podjetja, znanstveniki in politiki, nagradijo najbolj inovativni dosežki, tehnologije, produkti ali storitve na področju lesa v Evropi. – See more at: http://www.jelovica.si/pasiven-vrtec-nagrada-schweighofer.html#sthash.ABcHv3Eh.dpuf

Družba Jelovica, vodilni ponudnik lesenih in energijsko varčnih hiš, oken in vhodnih vrat, se je mednarodnega natečaja letos udeležila prvič, na pobudo švicarskega partnerja, ki si je ogledal inovativno zasnovan pasiven lesen vrtec v Preddvoru. Vrtec v Preddvoru, ki prikazuje inovativno uporabo najnovejših tehnologij in lesa, v premišljeno zasnovanem objektu, je obenem še energijsko pozitiven in narejen na trajnosten način. Lesen objekt, ki je v Sloveniji prejel različne nagrade, je bil tokrat izbran med 25 najbolj inovativnih projektov v Evropi na področju lesa.

Na letošnjo podelitev nagrad za inovativne dosežke na področju lesa, ki je potekala na Dunaju, je bila povabljena tudi družba Jelovica, kot edina slovenska družba, ki je sodelovala na natečaju za Scweighofer Prize.

Schweighofer Prize je prestižna nagrada, ki se jo podeljuje vsaki dve leti za inovativne dosežke pri rabi lesa na različnih področjih in za spodbujanje rabe lesa kot naravnega in edinstvenega materiala.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.