Izberite energetsko učinkovito ogrevanje

Moški sedi na kavču, roke ima za glavo, smeji se
IR paneli Ekosen v kombinaciji z IRSun regulatorjem zagotavljajo brezskrbno in energetsko učinkovito ogrevanje; Foto: on Ekosen

Januar je mesec, ko se običajno še držimo novoletnih zaobljub, s pravo odločnostjo in vztrajnostjo pa lahko te postanejo dober način za doseganje ciljev. Aktualni dogodki kličejo po tem, da v ospredje naših misli uvrstimo tudi okoljsko odgovornost in se naravnamo bolj trajnostno. Naredimo lahko veliko, vsak korak je pomemben in prispeva k lepši prihodnosti nas in našega planeta.

Ekosen smo strokovnjaki za infrardeče ogrevanje (IR). Že 15 let smo zavezani razvoju inovativnih in energetsko učinkovitih rešitev ogrevanja, s katerimi izboljšujemo kakovost življenja in prispevamo k bolj trajnostni prihodnosti. Odgovornost do okolja jemljemo zelo resno in jo uresničujmo na vsakem koraku. Izdelke Ekosen odlikuje vrhunska kakovost, utemeljena na lastnem razvoju in licenčni proizvodnji v neposredni bližini. Celovitost rešitev pa dopolnjujemo s strokovnimi storitvami, od individualnega svetovanja do profesionalne montaže in zanesljivih poprodajnih storitev.

Moški montira panele
Ekosen nudi brezskrbno ogrevanje vključno z montažo in poprodajnimi storitvami; Foto: on Ekosen

Je ogrevanje z IR-paneli res tako učinkovito?

Je, in sicer v prvi vrsti zaradi načina delovanja, ki se razlikuje od konvencionalnih načinov. Konvekcijsko ogrevanje segreva zrak v prostoru, toplota IR-panelov pa segreva ljudi in predmete neposredno. Stene in tla se tako ogrejejo, ne da bi se izgubljala toplota v prostoru. Poraba energije je nizka, saj se skoraj v celoti pretvori v prijetno toploto. Je pa pomembno, da izberemo kakovostne panele in se pred nakupom posvetujemo s strokovnjakom. Ta nam bo pomagal določiti pravilen položaj in število panelov ter natančno izračunal potrebno moč za vsak prostor posebej, hkrati pa bo poskrbel za estetsko umestitev panelov.

Z inovativnim regulatorjem bo ogrevanje še učinkovitejše

Uporaba IR-ogrevanja je preprosta, saj panele enostavno vključimo in uravnavamo temperaturo s posebnim regulatorjem, za vsak prostor in vsak trenutek dneva posebej. V Ekosenu smo razvili regulator IR Sun WiFi, ki omogoča izjemno prilagodljivost in poskrbi, da je ogrevanje še bolj udobno in učinkovito. Ogrevanje lahko preko aplikacije na telefonu upravljamo tudi na daljavo. Inovacija je bila nagrajena s srebrnim priznanjem na največjem mednarodnem sejmu v Sloveniji MOS. Z uporabo naprednega regulatorja prihranimo do 25 odstotkov električne energije v primerjavi z drugimi termostati na trgu. Regulator prav tako nudi natančen vpogled v porabo, zaradi česar lažje načrtujemo izdatke za ogrevanje.

Telefon in tablica
IRSun WIFI regulator je slovenski proizvod podjetja Ekosen in je posebej prilagojen za IR ogrevanje; Foto: on Ekosen

Učinkovita rešitev za hladne stene

Včasih lahko v kakšnem objektu naletimo na nenavadno hladno steno zaradi slabe izolacije, predelane stene ali hladne lege. V takem primeru je dobra rešitev, da steno prebarvamo s termoizolacijsko barvo. Ekosenov energijsko varčni premaz Thermosun je bil izdelan ravno za takšne primere in se v praksi odlično obnese v povezavi z IR-ogrevanjem. Premaz Thermosun zaradi svojih lastnosti nazaj v prostor odbija toploto, zaradi česar je stena toplejša.

Z učinkovitim ogrevanjem hkrati skrbimo za svetlejšo prihodnost naravnega okolja. V Ekosenu si prizadevamo za lepši svet, omogočamo visoko energetsko učinkovitost in trajnostno prihodnost našega planeta.

Izberite ogrevanje prihodnosti z IR-paneli Ekosen in se nam pridružite v prizadevanju, da skupaj naredimo svet lepši.

Barva za stene
Thermosun energetsko varčna barva poskrbi, da so vaše stene na otip toplejše; Foto: on Ekosen

Naložba v IR-grelni sistem Ekosen

Naložba v ogrevanje je vedno odvisna od objekta, njegove izolacije, površine, višine stropa in števila prostorov. Za točno višino naložbe se moramo obrniti na strokovnjaka, ki bo opravil izmero in šele nato ponudbo. Za lažjo predstavo lahko navedemo, da se cene Ekosenovih najbolj prodajanih panelov s 15-letno garancijo gibljejo med 200 in 500 evri, odvisno od njihove moči. Če okvirno izračunamo, koliko znaša naložba v Ekosenov IR-grelni sistem in vzamemo za enoto 100 m2 ogrevalne površine, ki ima novejšo, povprečno izolacijo (razred C), je ta med 4.500 in 6.000 evri. Okvirna letna poraba električne energije za takšno površino pa znaša med 2.800 in 3.800 kWh. Najboljši izkoristek bomo dosegli s kakovostnimi paneli in pametno regulacijo grelnega sistema.

Ekosenovi strokovnjaki za IR-ogrevanje so vam na voljo na telefonski številki 080 30 10.

Obiščete jih lahko:

– v Miklavžu na Dravskem polju (pri Mariboru), Ptujska cesta 17,

– v Mengšu (pri Ljubljani), Gorenjska cesta 19,

– v Kopru, Piranska 2.

Več informacij in prijave za izmero

info@ekosen.si | 080 30 10 | Spletna stran

Podjetje Ekosen je vodilno na področju IR-ogrevanja. S svojimi proizvodi nudimo alternativo pri varčevanju z energijo. Naravnani smo ekološko in k ljudem ter kot taki strmimo v prihodnost.

Prejšnji članekKako z dvorišča hitro in varno odstraniti sneg?
Naslednji članekKako montirati ali zamenjati vtičnico? (VIDEO)
info@ekosen.si | 080 30 10 | Spletna stran

Podjetje Ekosen je vodilno na področju IR-ogrevanja. S svojimi proizvodi nudimo alternativo pri varčevanju z energijo. Naravnani smo ekološko in k ljudem ter kot taki strmimo v prihodnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.