Hiše Lumar odslej tudi s sončno elektrarno

V podjetju Lumar so na sejmu Dom 2017 kot prvi slovenski proizvajalec montažnih hiš standardno ponudili bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj nič-energijske hiše. V vse hiše Lumar je namreč standardno vgrajen prezračevalni sistem z rekuperatorjem. Sedaj pa so naredili še korak naprej. Tehnologiji skoraj nič-energijske hiše so dodali tudi sončno elektrarno, s katero dopolnjujejo koncept trajnostnega bivanja.

Lumar 2020+

Postanite energetsko neodvisni

V podjetju Lumar vam že danes zagotovimo, da bo vaša hiša izpolnjevala zahteve energetske učinkovitosti skoraj nič- energijskih stavb, z dodatno vgradnjo sončne elektrarne pa ne boste le izpolnili zahtev po obnovljivih virih energije, ampak boste tudi brez stroškov za električno energijo. Z nadgradnjo s sončno elektrarno bo hiša postala plusenergijska, saj pokrije celotne potrebe po električni energiji (ogrevanje, sanitarna voda, razsvetljava, električni avtomobil, …). Lumarjevi strokovnjaki bodo definirali sončno elektrarno glede na vaše potrebe po električni energiji, lokacijo in velikost strehe. S sončno elektrarno tako že od prvega dne bivanja ne boste imeli stroškov za električno energijo, na dolgi rok ne boste odvisni od višanja cen električne energije, sočasno pa z zmanjšanjem CO2 poskrbeli za naše okolje.

 

GRAFIČNI PRIKAZ

HIŠA PROIZVEDE VEČ ELEKTRIČNE ENERGIJE KOT JE PORABI

V podjetju so pripravili izračun in grafični prikaz potrebne električne energije za delovanje hiše Primus-D 137, ki prikazuje potrebe po električni energiji in pričakovano proizvodnjo električne energije. Ocenjena skupna poraba električne energije na letnem nivoju znaša 4.700 kWh, pri čemer je 1.200 kWh odpade za električno energijo za ogrevanje in sanitarno vodo, 3.500 kWh pa odpade na električno energijo za delovanje stavbe. Z vgrajeno sončno elektrarno velikosti 5,4 kWp je pričakovana proizvedena električna energija 5.940 kWh, kar pomeni, da hiša proizvede 1.240 kWh električne energije več kot je za svoje delovanje porabi. Tako lahko že danes z viškom električne energije polnimo tudi električni avtomobil, kar so v podjetju že nakazali v lanskem letu, ko so skupaj s podjetjem BMW Group Slovenija in znamko BMW i, združili moči pri konceptu trajnostnega bivanja in mobilnosti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.