Na kaj bodite pozorni pri izbiri dobavitelja oziroma tipa biološke čistilne naprave

PODJETJE – NAJ BO SPECIALIST S TRADICIJO

Napravo kupite pri podjetju-specialistu, ki ni od včeraj in ima veliko izkušenj na področju prodaje, svetovanja in kasnejšega vzdrževanja čistilne naprave. Vsem nam je jasno, da novega avtomobila ne kupimo v pekarni ali mesnici, ampak pri priznanem in uveljavljenem podjetju, ki se že leta ukvarja s prodajo in vzdrževanjem avtomobilov. Podobno je ob nakupu čistilne naprave.

NAČIN DELOVANJA

Kot kupec oz. bodoči uporabnik čistilne naprave se morate seznaniti vsaj z osnovnim procesom delovanja ter glavnimi komponentami naprave. Načeloma velja, da so bolj enostavne in dobro delujoče rešitve, recept za zadovoljstvo.

ENOSTAVNOST DELOVANJA TER VRHUNSKI MATERIALI

Izberite napravo s čim manj sestavnimi in nepokvarljivimi deli. Princip delovanja takih naprav je običajno enostaven in učinkovit. Sestavni deli naj bodo izdelani iz vrhunskih, materialov z dolgo življenjsko dobo. za Vas to pomeni nižje stroške obratovanja in vzdrževanja. Električne komponente ne sodijo v rezervoar z odpadno vodo.

STROŠKI OBRATOVANJA IN VZDRŽEVANJA

Vedeti morate, da so z vsako čistilno napravo, povezani tudi določeni stroški. Ni čistilne naprave brez stroškov. S pravim izborom, jih lahko minimalizirate. KAKO ? Prodajalca povprašajte o moči kompresorja oz. drugih električnih komponentah, ki so del naprave. Koliko ur na dan deluje kompresor ali črpalke. Kakšna je moč čiščenja. Ali naprava deluje samodejno brez vašega stalnega nadzora. Kakšna je prostornina sprejemnega oz. usedalnega dela čistilne naprave, saj je od te velikosti odvisen čas praznjenja ne tekočih usedlin iz čistilne naprave. Kateri so pokvarljivi deli naprave in koliko stane njihova zamenjava ali popravilo. Kolikšna je predvidena življenjska doba posameznih delov naprave. Dolžina garancije na sestavne dele naprave. Kakšna je cena servisa in kaj občasno kontrolirati na čistilni napravi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.