Gradite in bivajte naravno, s sejmom MEGRA 2023!

Traktorji in druga vozila
Foto: on Pomurski sejem

MEGRA, 32. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij bo od 8. do 11. marca 2023 v Gornji Radgoni, Slovenija,  predstavil najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Pospeševal bo izrabo obnovljivih virov energije in energetsko varčevanje, gradil in posodabljal infrastrukturo, poslovne objekte in domove. Investitorjem bo ponudil mojstrske izdelke in storitve, izvajalce pa opremil z vrhunsko mehanizacijo, orodji, opremo in znanjem. Mlade bo opozoril na pomen gradbeništva in obrti ter jim ponudil ciljno izobraževanje in zaposlitev.

Vrhunska ponudba

Pod okriljem Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, Gospodarska zbornica Slovenije se bodo predstavili najpomembnejši slovenski ponudniki gradbenih del in materialov. S svojo ponudbo se bodo predstavile Območne obrtno-podjetniške zbornice Pomurja in sekcije Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Razstavljavci bodo ponujali najnovejšo opremo in materiale. Poudarki bodo na nizkoenergijski in trajnostni gradnji, na energetski in siceršnji sanaciji stavb.

Udeleženci na stojnici
Foto: on Pomurski sejem

Razstavni program med drugim obsega: naravne materiale in gradnjo, les, kamen, kamnoseštvo, teraco, gradbeno opremo, stroje in pripomočke, okna, vrata in drugo stavbno pohištvo, različne agregate, vijačne kompresorje in visokotlačne čistilnike, čistilne naprave, greznice, zbiralnike deževnice in pitne vode, lovilce maščob, prometno signalizacijo, gradbene odre in opažne sisteme, opremo za krovce, transportna dvigala in lestve, klimatizacijo, ogrevalno tehniko, prodajo električne energije, sončne elektrarne (povezali se boste lahko tudi z Zadrugo sončnih elektrarn), toplotne črpalke, kritine, prezračevanje, maziva, mešalce betona, naprave za pranje vozil, talne obloge, ograje, savne, masažne bazene, bazene s pokrivali in drugo opremo, električna kolesa in skiroje, vrtno pohištvo, …

Svetovanja za obiskovalce

Na voljo bodo brezplačni nasveti ENSVET s področja OVE in URE ter o pridobitvi nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov Eko sklada.

Gradbeni inštitut ZRMK nudi vsak od 15.00 do 17.00 ure individualna svetovanja arhitektov in svetovanja o celoviti prenovi stavb, trajnostnem ogrevanju, hlajenju in prezračevanju stavb.

V petek in soboto bodo strokovnjaki iz podjetja Stavbna & Bivalna Biologija odgovarjali na vprašanja o sodobnih bivalnih okoljih v povezavi z zdravstvenimi tveganji.

Udeleženci na sejmu
Foto: on Pomurski sejem

Tekmovanja

Odvilo se bo tekmovanje dijakov in študentov gradbeništva v gradnji mostov iz špagetov. Na Mednarodnem tekmovanju mladih slikopleskarjev v okviru evropskega projekta ERASMUS+ Painting Skills Academy bodo v četrtek in petek sodelovali tekmovalci iz šestih držav.

Strokovni dogodki

Vabijo tehtni strokovni posveti. Odgovore na pereča kadrovska vprašanja prinašajo srečanja, predstavitve in dogajanje, namenjeno izobraževanju mladih za deficitarne poklice. Sodelujoča podjetja ponujajo mladim obilo kariernih priložnosti.

Vabljeni k trajnostni gradnji!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.