Zakaj je ravna streha prava izbira za vas?

Ravna streha stavbe
Foto: on Bauder

Pri gradnji nove stavba nas čaka kar nekaj pomembnih odločitev, ena izmed njih je zagotovo izbira oblike strehe. Pristaši modernizma se vse pogosteje odločajo za ravne strehe, ki predstavljajo arhitekturni dragulj, hkrati pa ustvarijo dodatno površino, ki jo lahko uporabimo v najrazličnejše namene.

Večje udobje pod streho

Pri klasičnih strmih stenah je mansarda običajno manj uporaben prostor, saj naklonjeni stropi onemogočajo polno izkoriščenost prostora. Pri ravni strehi do tega ne pride, saj stojna višina v celotnem najvišjem nadstropju nudi več bivalnega prostora. Poleg tega lahko samo streho uporabimo kot dodaten prostor, npr. teraso. Lahko jo tudi ozelenimo in si pričaramo zeleno oazo v urbanem okolju.

Multiple wooden balconies on the back of brick urban residences in the Lincoln Park neighborhood of Chicago
Foto: James Andrews iz iStock

Ravna streha mora biti pohodna

Vsaka ravna streha mora biti pohodna, da jo lahko primerno vzdržujemo in čistimo. Ravne strehe so sestavljene iz štirih slojev, in sicer parne zapore, toplotne izolacije, vodotesnega sloja in eventa ter zaključnih slojev. Na ta način zagotovimo popolno vodotesnost, toplotno izolativnost, varnost in trajnost ravne strehe.

Kaj pa odvodnjavanje in vzdrževanje ravne strehe?

Ravne strehe se projektirajo pod do 3-odstotnim naklonom, da je zagotovljeno odtekanje vode s strešne površine. Vzdrževanje ravne strehe je bolj enostavno kot vzdrževanje klasične strme strehe. Potrebna je namreč samo kontrola in redno čiščenje odtočnih odprtin, kjer se nabira listje ali druge nečistoče.

Chicago, IL, USA - August 12, 2019: A rooftop patio in Chicago with stairs leading up to a seating area and a string lights overhead. Buildings are in the back background with a blue sky and clouds.
Foto: Joe Hendrickson iz iStock

Kakovost naj bo na prvem mestu

Pri ravni strehi je treba poskrbeti za kakovostno tesnjenje, zato zaupajte le strokovnjakom. Izkušeni zaposleni podjetja Bauder poskrbijo za kvalitetno gradnjo ravne strehe, ki bo kljubovala zobu časa. Njihovi strokovni svetovalci in tehniki nudijo vrhunsko svetovanje glede izbire proizvodov in njihove vgradnje, zato ne odlašajte in jih kontaktirajte!

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Prejšnji članekKako daleč naj bo televizija glede na velikost zaslona?
Naslednji članekGradite in bivajte naravno, s sejmom MEGRA 2023!
bauder logo
tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Katja Stojić
marketing [afna] nevtron.eu | Spletna stran

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.