GEN-I: Uspešno izdal 12-mesečne komercialne zapise v vrednosti 35 mio EUR

Družba GEN-I, d.o.o. je 10. februarja 2014, objavlja informacijo, da je uspešno zaključila prodajo instrumentov denarnega trga − 12-mesečni komercialni zapisi, z oznako GEN02, v skupni nominalni vrednosti 35 milijonov EUR.

Namen izdaje komercialnih zapisov je tekoče kratkoročno financiranje poslovanja izdajatelja ter razpršitev baze kratkoročnih dolžniških investitorjev.

Izdaja komercialnih zapisov je bila s strani investitorjev odlično sprejeta, saj je družba s strani zainteresiranih vlagateljev prejela zavezujoče ponudbe v vrednosti več kot 50 milijonov EUR. Zaradi občutno prevelikega zanimanja glede na prvotno planiran obseg izdaje in konkurenčnih pogojev izdaje se je družba GEN-I, d.o.o. odločila povečati obseg zadolževanja za 5 mio EUR, na končnih 35 mio EUR. Obrestna mera izdanega komercialnega zapisa GEN02 znaša 3,8 % letno in je za 0,5 odstotne točke nižja od lanskoletne izdaje GEN01.

Celotna izdaja obsega 35.000 apoenov po 1.000 evrov, ki jih je vplačalo 53 investitorjevS komercialnimi zapisi se bo trgovalo na organiziranem trgu Ljubljanske borze vrednostnih papirjev, d.d., Ljubljana, in sicer na segmentu Trg obveznic − Instrumenti denarnega trga − Komercialni zapisi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.