GEN-I: Uspešno izdal 12-mesečne komercialne zapise v vrednosti 35 mio EUR

Družba GEN-I, d.o.o. je 10. februarja 2014, objavlja informacijo, da je uspešno zaključila prodajo instrumentov denarnega trga − 12-mesečni komercialni zapisi, z oznako GEN02, v skupni nominalni vrednosti 35 milijonov EUR.

Namen izdaje komercialnih zapisov je tekoče kratkoročno financiranje poslovanja izdajatelja ter razpršitev baze kratkoročnih dolžniških investitorjev.

Izdaja komercialnih zapisov je bila s strani investitorjev odlično sprejeta, saj je družba s strani zainteresiranih vlagateljev prejela zavezujoče ponudbe v vrednosti več kot 50 milijonov EUR. Zaradi občutno prevelikega zanimanja glede na prvotno planiran obseg izdaje in konkurenčnih pogojev izdaje se je družba GEN-I, d.o.o. odločila povečati obseg zadolževanja za 5 mio EUR, na končnih 35 mio EUR. Obrestna mera izdanega komercialnega zapisa GEN02 znaša 3,8 % letno in je za 0,5 odstotne točke nižja od lanskoletne izdaje GEN01.

Celotna izdaja obsega 35.000 apoenov po 1.000 evrov, ki jih je vplačalo 53 investitorjev. S komercialnimi zapisi se bo trgovalo na organiziranem trgu Ljubljanske borze vrednostnih papirjev, d.d., Ljubljana, in sicer na segmentu Trg obveznic − Instrumenti denarnega trga − Komercialni zapisi.

S spleta


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.