Eurebarometer: Podnebne spremembe

Evropska komisija je včeraj, 3. marca 2014, objavila raziskavo Eurobarometer o podnebnih spremembah. Štiri petine prebivalcev Evropske unije meni, da boj proti podnebnim spremembam in učinkovitejša raba energije lahko spodbudita gospodarstvo in zaposlovanje, kar je nekoliko več kot v zadnji raziskavi iz leta 2011.

Prav tako sedem od desetih državljanov misli, da bi zmanjšanje uvoza fosilnih goriv iz držav zunaj EU lahko prineslo gospodarske koristi. Raziskava je tudi pokazala, da devet od desetih Evropejcev podnebne spremembe šteje zaresen problem.

V primerjavi z ostalimi svetovnimi problemi pa so jih uvrstili na tretje mesto, takoj za revščino in gospodarskim položajem. Velika večina Evropejcev podpira nacionalne ukrepe na področju energijske učinkovitosti in obnovljivih virov energije.

Devet od desetih vprašanih je že izvedlo konkretne ukrepe za zmanjšanje podnebnih sprememb. Med najpogostejše ukrepe so navedli zmanjševanje in recikliranje odpadkov ter prizadevanje za zmanjšanje uporabe predmetov za enkratno uporabo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.