EPS SILENT T – zvočna izolacija proti udarnemu zvoku v stanovanjskih in poslovnih objektih z uporabo Fragmat elastificirane EPS plošče

0

Hrup obremenjuje okolje in negativno vpliva na splošno počutje ljudi. Načeloma ločimo dve vrste hrupa; in sicer hrup, ki se širi po zraku ter hrup, ki se širi po konstrukcijskih elementih. Prvega preprečimo z uporabo vmesne ovire, ki absorbira zvok, medtem ko hrup po konstrukcijskih elementih najenostavnejše preprečimo z izvedbo plavajočega poda.

Izvedba plavajočega poda oz. estriha je sistem zvočne  izolacije, kjer celotni estrih » plava« na zvočno izolacijski podlagi. S tem preprečimo vstop in širjenje udarnega zvoka v masivno konstrukcijo zgradbe. Udarni zvok lahko povzroči hoja, premikanje stolov ali pohištva, razni tresljaji gospodinjskih aparatov,  ipd.

To storimo z uporabo plošče FRAGMAT EPS SILENT T, ki je na voljo v dveh izvedbah, in sicer glede na dopustno obremenitev (600 ali 1000 kg/m2). Plošča je nameščena pod cementi estrih po celotni površini ter tako preprečuje vertikalno širjenje udarnega zvoka. Bočno širjenje preprečimo z uporabo traku Stirotrak, kot ločilni sloj med tlakom in obodnimi stenami.

V sistemu plavajočega poda je bistveno, da preprečimo togi stik med cementnim estrihom in masivno konstrukcijo ter dosežemo površinsko maso estriha vsaj 70 kg/m2.

Zvočna izolativnost je odvisna od dinamične togosti – čim nižja je vrednost tem boljša je zvočna izolativnost.

Podrobnejše informacije so na voljo na naši spletni strani www.fragmat.si oziroma pri naši tehnično svetovalni službi.

info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.