EPS SILENT T – zvočna izolacija proti udarnemu zvoku v stanovanjskih in poslovnih objektih z uporabo Fragmat elastificirane EPS plošče

Hrup obremenjuje okolje in negativno vpliva na splošno počutje ljudi. Načeloma ločimo dve vrste hrupa; in sicer hrup, ki se širi po zraku ter hrup, ki se širi po konstrukcijskih elementih. Prvega preprečimo z uporabo vmesne ovire, ki absorbira zvok, medtem ko hrup po konstrukcijskih elementih najenostavnejše preprečimo z izvedbo plavajočega poda.

Izvedba plavajočega poda oz. estriha je sistem zvočne  izolacije, kjer celotni estrih » plava« na zvočno izolacijski podlagi. S tem preprečimo vstop in širjenje udarnega zvoka v masivno konstrukcijo zgradbe. Udarni zvok lahko povzroči hoja, premikanje stolov ali pohištva, razni tresljaji gospodinjskih aparatov,  ipd.

To storimo z uporabo plošče FRAGMAT EPS SILENT T, ki je na voljo v dveh izvedbah, in sicer glede na dopustno obremenitev (600 ali 1000 kg/m2). Plošča je nameščena pod cementi estrih po celotni površini ter tako preprečuje vertikalno širjenje udarnega zvoka. Bočno širjenje preprečimo z uporabo traku Stirotrak, kot ločilni sloj med tlakom in obodnimi stenami.

V sistemu plavajočega poda je bistveno, da preprečimo togi stik med cementnim estrihom in masivno konstrukcijo ter dosežemo površinsko maso estriha vsaj 70 kg/m2.

Zvočna izolativnost je odvisna od dinamične togosti – čim nižja je vrednost tem boljša je zvočna izolativnost.

Podrobnejše informacije so na voljo na naši spletni strani www.fragmat.si oziroma pri naši tehnično svetovalni službi.

logo Fragmat
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Prejšnji članekDružba Petrol odprla malo hidroelektrarno Jeleč
Naslednji članekEna fasadna rešitev – več oblikovnih različic
logo Fragmat
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.