Enostaven prehod na ogrevanje z lesnimi peleti

Peleti so oplemeniteno gorivo iz biomase, ki jo stisnemo pod visokim tlakom. Viri oplemenitene biomase so v večini primerov stranski produkti žagarske in lesne industrije in kot takšni spadajo pod obnovljive vire energije. V primerjavi s kurilnim oljem so še vedno vsaj 40% cenejši, obenem pa še zagotavljajo podobno raven avtomatike ogrevanja. Zaradi teh lastnosti so peleti še vedno eden od najbolj zanimivih energentov za ogrevanje enostanovanjskih hiš.

Opcij za prehod na ogrevanje na pelete je veliko. Lahko kupite namenski sistem zasnovan za ogrevanje na pelete, ker pa ima veliko enostanovanjskih hiš že vgrajeno peč na trda goriva, je najhitreje in najceneje, če obstoječo peč enostavno predelate z namestitvijo gorilnika na pelete. Zahvaljujoč inovativno zasnovani gorilni komori gorilnika Fenix, pa lahko predelate tudi marsikatero specialno peč na kurilno olje.

Konkurenčna prednost omenjenega gorilnika je ravno enostavnost vgradnje na obstoječe kotle. Gorilnik Fenix ob namestitvi namreč ne posega v vratca kotla, saj se enostavno prisloni / pritrdi na vratca (odprtina v vratcih mora biti 110 mm). Za to je zaslužna inovativno zasnovana gorilna komora, ki je zračno hlajena. Predenj zrak vstopi v gorilno komoro, je speljan po njenem zunanjem obodu in v tem času od nje sprejema toploto, jo s tem hladi, kasneje pa ogret vstopi v komoro in s svojo temperaturo še izboljša kvaliteto gorenja lesnih plinov. Ob tem tudi ne prihaja do toplotnih izgub.

Gorilnik Fenix podjetja INOVATEH ima vgrajen sodoben elektronski krmilni sistem, ki omogoča enostavno in učinkovito uravnavanje in natančno nastavitev delovanja gorilnika (vklop in izklop gorilnika po potrebi ter prehod med različnimi režimi delovanja). Gorilnik odlikuje tudi napreden vžigni sistem, ki zagotavlja zanesljiv in hiter vžig pelet ob minimalni porabi električne energije. Na voljo sta modela do 25 kW za enostanovanjske hiše in do 50 kW za večje ali večstanovanjske hiše.

V galeriji slik si lahko ogledate predelave in namestitve gorilnika Fenix na različnih tipih peči, več o gorilniku Fenix pa si poglejte tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.