Energap: Zmagovalka v kategoriji Promocijski projekt URE/OVE 2014

ENERGETSKA AGENCIJA ZA PODRAVJE je s projektom »1 tona CO2« po izboru strokovne komisije, zmagovalka v kategoriji Promocijski projekt URE/OVE 2014.

15. in 16. aprila 2014 v Portorožu potekajo 16. Dnevi energetikov. Na konferenci so se zbrali domači in tuji strokovnjaki s področja energetskega upravljanja, ki so poudarili, da je učinkovita raba energije prednostna in ekonomsko upravičena razvojna izbira, ki pa za uresničitev zahteva jasno izdelane cilje in podporo vodstev pri izvedbi, tako v državi kot v podjetjih. 15. aprila so bile podeljene tudi nagrade in priznanja za energetsko najbolj učinkovite projekte. Letošnja zmagovalka, v kategoriji Promocijski projekt URE/OVE 2014, je po izboru strokovne komisije Energetska agencija za Podravje.


Energetska agencija za Podravje se je, v sodelovanju z Mestno občino Maribor, potegovala za nagrado s projektom »1 tona CO2«, ki je bil junija 2013, v okviru meseca trajnostne energije, predstavljen širši javnosti. Kocka »1 tona CO2«, z dimenzijami 8 x 8 x 8 metrov, je bila v tem obdobju na ogled mimoidočim in sicer na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Vzporedno so potekale številne aktivnosti na temo učinkovite rabe energije, rabe obnovljivih virov energije in zmanjševanja emisij CO2. Hkrati so se predstavila tudi nekatera druga podjetja s svojimi dejavnostmi. Projekt je bil namenjen informiranju in obveščanju ljudi o količini ogljikovega dioksida, ki ga z rabo energije nezavedno v okolje sprošča vsak izmed nas. Z rabo energije povprečen Slovenec na leto ustvari 9 ton emisij CO2. To pomeni 25 kilogramov emisij CO2 na dan. 40 % vseh emisij CO2 pridelamo v naših domovih, največ na račun ogrevanja, ki je v povprečju odgovorno za 70 % vse porabljene energije v gospodinjstvih. Za 30 % vseh emisij CO2 je odgovoren promet.


V kategoriji Promocijski projekt URE/OVE so se potegovale organizacije, ki so v zadnjih treh letih izvedle projekt, katerega namen je bil dvig ozaveščenosti in informiranosti, usposabljanje ali promocija učinkovite rabe in obnovljivih virov energije v enem ali več sektorjih rabe končne energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.