Podjetje Ekom predstavlja novo hišno mehčalno-filtrirno napravo

Centralno hišno mehčalno-filtrirno napravo sestavljajo tri komponente, hišna mehčalna naprava EKO BS10 – K50, dvojni hišni filter EKO SAM – TWIN in ventil za uravnavanje tlaka.


Centralna hišna mehčalna naprava EKO BS10 – K50

Ta deluje na osnovi ionske izmenjave s pomočjo kationske mase. S pomočjo avtomatske mehčalne naprave se iz vode odstrani vodni kamen in tako se trda voda spremeni v mehko. Trdoto vode je možno nastavljati s pomočjo obvodnega ventila (by-pass), ki je sestavni del naprave.

V izogib visokim stroškom, ki nastajajo zaradi vodnega kamna, je hišna mehčalna naprava EKO BS10 – K50 idealna rešitev tovrstnih problemov, saj vodni kamen odstrani iz vode in tako učinkovito zaščiti vodovodno napeljavo, grelce, gospodinjske aparate, itd.

Mehčalna naprava je izdelana iz kvalitetnih in preverjenih materialov in je projektirana in sestavljena v Sloveniji.

Dvojni samočistilni hišni filter EKO SAM – TWIN

Sam filter je namenjen filtriranju neželenih trdnih delcev, ki se nahajajo v pitni vodi, zaščiti pip, grelnika vode, pralnega stroja, cevovodov in za zaščito ostalih hišnih naprav.


V prvem loncu filtra je nameščen mehanski vložek filtra 60 mcr. Lonec filtra ima na dnu nameščeno pipico za povratno izpiranje trdnih delcev v vodi s katero se podaljša življenjska doba mehanskega vložka in hkrati zmanjša stroške vzdrževanja filtra. Mehanski vložek filtra zadrži v vodi vse trdne delce, ki so večji od 60 µm.

Drugi vložek filtra aktivno oglje carbon block z 10 mikronsko filtracijo je namenjen za zaščito proti: kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode in zadrži vse trdne delce večje od 10 mcr.

Montaža

Montažo naj izvede strokovno usposobljena oseba. Ob montaži je potrebno spoje tesniti s teflonom. Vgradnja naj bo izvedena v obhodnem vodu (bypass) pri tem pa je obvezna uporaba gibljivih cevi. Slika, ki prikazuje celoten sklop nazorno prikazano zaporedje pravilne montaže avtomatske mehčalne naprave z regulatorjem tlaka in dvojnim filtrom pred mehčalno napravo.

V podjetju Ekom d.o.o. vam zagotavljajo tudi strokovno pomoč ob montaži in servisu naprave. Za več informacij o tej hišni centralni mehčalno-filtrirni napravi kliknite tukaj.

Ekom d.o.o. je proizvodno podjetje z dolgoletno tradicijo, ki proizvaja in prodaja izdelke za nevtralizacijo vodnega kamna, kemijske in mehanske čistilnike za vodo za gospodinjstva in industrijo. S program vodnih filtrov so prisotni tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Njihov cilj je kvalitetna voda in zdravo življenje, njihovo vodilo pa zadovoljstvo njihovih kupcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.