Marles: Dvakratni zmagovalec v izboru naj družinske hiše 2014

Slovensko podjetje Marles je na izboru za naj družinsko hišo leta 2014, zasedlo prvo mesto v dveh izmed treh kategorij. V kategoriji prestižnih hiš je zmagala individualna hiša Bella, v kategoriji tradicionalnih hiš pa hiša Delta iz nabora tipskih hiš.

Najlepše družinske hiše leta 2014 so izbrali bralci revije Moja hiša – Moj dom, ki so lahko glasovali na spletni in facebook strani omenjene revije. Izbor je bil razdeljen v tri kategorije – tradicionalna hiša, moderna hiša in prestižna hiša. Bralcem je bila med tradicionalnimi hišami najbolj všeč Marlesova hiša Delta, med prestižnimi hišami pa jih je najbolj prepričala individualna hiša Bella

Hiša Bella je presežek predvsem v arhitekturnem in estetskem smislu, hišo Delta pa odlikujejo zlasti kakovostni materiali in varčna zasnova. Z naprednim pristopom, izkušnjami in odličnostjo v arhitekturnih rešitvah sta obe nagrajeni hiši postali dom za veččlanski družini, katerima so jima v Marlesu uresničili vizijo kakovostnega in udobnega življenja. Marles v celoti jamči za kakovost vseh projektnih faz izdelave hiše – od idejnega načrtovanja in projektiranja do priprave projektne dokumentacije in izvedbe.

Arhitekt Miha Miholič je sodeloval tudi z lastnikoma nagrajene individualne hiše Bella. Kot sta dejala lastnika, sta največ arhitekturnega navdiha dobila v Marlesovi hiši Altea, kjer je bila razporeditev prostorov takšna, da sta takoj ob vstopu vedela, da se bosta zgledovala po njej. Med naročnikoma in arhitektom je stekel konstruktiven dialog. Investitorja sta znala izraziti svoje želje, zato je sodelovanje pripeljalo do trajnostno zasnovane hiše – ne le z vidika energetske učinkovitosti, izbora materialov in zdravega bivanjskega okolja, ampak tudi z vidika investicije in dolgoročnega vzdrževanja objekta. Tlorisna struktura hiše daje občutek svežine in lahkotnega prehoda v notranjost posameznih prostorov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.