Dober kopalniški ventilator izboljša kakovost zraka

Interior of 2 levels furnished apartment on the top floor in a condominium in downtown of Montreal, Canada. Including walk-in closet, bedrooms, bathrooms, wood stairs, balcony, terrace, roof top under the snow
Kopalniški ventilator zmanjšuje vlago v vaših prostorih. Foto: Anatoli Igolkin iz iStock

Kakovost zraka v našem domu je ključnega pomena za dobro počutje in zdravo bivanje. In medtem ko pogosto razmišljamo o filtriranju zraka v spalnicah, dnevnih sobah in kuhinjah, je kopalnica področje, ki ga pogosto spregledamo. Vendar pa je kakovost zraka v kopalnici prav tako pomembna, saj je to prostor, kjer se lahko pojavita vlaga in umazanija. En način, kako izboljšati kakovost zraka v kopalnici, je namestitev dobrega kopalniškega ventilatorja.

Zakaj je dobro namestiti kopalniški ventilator?

Kopalniški ventilator je naprava, ki je nameščena v kopalnici in služi odstranjevanju vlage, vonjav in onesnaževalcev. Glavni namen kopalniškega ventilatorja je hitro odvajanje vlage, ki se ustvarja med tuširanjem ali kopanjem. Vlaga v kopalnici lahko povzroči razvoj plesni in vlažnosti, kar lahko škodi tako vašemu zdravju kot tudi življenjski dobi vgrajenih materialov v kopalnicah. Vlaga je namreč idealno okolje za razvoj plesni, ki lahko povzroči alergijske reakcije ter težave z dihanjem. Poleg tega je dober kopalniški ventilator učinkovit pri odstranjevanju onesnaževalcev, kot so hlapi iz čistilnih sredstev, lakov za lase in drugih kemičnih izdelkov, ki se pogosto uporabljajo v kopalnici.

Vrste kopalniških ventilatorjev

Pri izbiri pravega kopalniškega ventilatorja je pomembno upoštevati predvsem dejstvo na kakšen način se odvaja zrak iz kopalnice. V primerih, ko imamo odvod samo preko stene, se lahko uporabi klasičen odvodni kopalniški ventilator. Močnejši in zahtevnejši ventilatorji se uporabljajo v primerih, ko imamo daljšo odvodno cev ali pa imamo odvod zraka preko vertikale.

Krmiljenje in upravljanje ventilatorja je pomembno vprašanje, ko definiramo razlike med njimi. Zelo zaželena je namreč možnost uporabe časovnikov ali senzorjev za vlago, ki nam omogočajo delovanje ventilatorja, tudi kadar jih fizično ne vključimo.

Ventilatorji imajo vgrajeno protipovratno loputo, ki preprečuje vdor hladnega zraka v kopalnico med izklopom ventilatorja. Loputa se odpre, ko je ventilator vklopljen, in se zapre, ko je ventilator izklopljen, kar zagotavlja energetsko učinkovitost in preprečuje izgubo toplotne energije ter vdor zunanjega zraka.

Prezračevalni sistem v kopalnici
Redno čiščenje ventilatorja je prav tako pomembno. Priporočljivo je vsaj 2 x letno odstraniti pokrov ventilatorja ter ventilator in loputo očistiti od nabrane umazanije in prahu.

Ali že poznate podjetje E2E?

logo E2E Podjetje E2E d.o.o. je uvoznik in distributer za znamko Blauberg v Sloveniji že več kot 10 let. Nudimo strokovno svetovanje glede izbora primernih naprav za prezračevanje individualnih stanovanjskih in večstanovanjskih objektov. Vse rešitve poskušamo prilagoditi vsakemu objektu in vsaki stranki posebej. Izgradili smo mrežo usposobljenih in kakovostnih poslovnih partnerjev – lokalnih monterjev, ki izvajajo montaže po vsej Sloveniji. Nudimo zelo konkurenčne cene za lokalne in centralne prezračevalne naprave ter kopalniške ventilatorje Blauberg. Prav tako imamo svojo lastno servisno službo, ki skrbi za brezhibno delovanje naprav tako v garancijskem roku kot tudi v celotni življenjski dobi naprav. O kakovosti naših storitev in profesionalnem odnosu govorijo številne zadovoljne stranke in mnogo uspešno izpeljanih projektov.

Vas mika BREZPLAČNI kopalniški ventilator BLAUBERG Quatro?

V mesecu juniju smo v podjetju E2E za vas pripravili posebno akcijo, kjer vam ob nakupu vsaj 3 lokalnih prezračevalnih naprav Blauberg podarimo kopalniški ventilator Blauberg Quatro C 100 H. Ventilator Quatro poleg izjemne kakovosti, senzorja vlage in časovnika odlikuje tudi moderna oblika. Akcija velja za hkratni nakup katerihkoli 3 lokalnih naprav Expert PRO in Wifi, Duo PRO in Wifi, ECO ter ECO2. Pišite na info@e2e.si ali pokličite za ponudbo na 02 620 98 05.

Ob nakupu vsaj 3 lokalnih prezračevalnih naprav Blauberg vam podarimo kopalniški ventilator Blauberg Quatro C 100 H.

info@e2e.si | 02 620 98 05 | Spletna stran

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Prejšnji članekHigiena po veliki potrebi: toaletni papir ni najboljša rešitev
Naslednji članekSoda bikarbona na vrtu: Rože cvetijo, polži bežijo, zemlja se čisti!
info@e2e.si | 02 620 98 05 | Spletna stran

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.