Higiena po veliki potrebi: toaletni papir ni najboljša rešitev

Woman sitting on the toilet holding toilet paper in her hands
Foto: Demkat iz iStock

Marsikdo je mnenja, da je dovolj, da zadnjico preprosto obrišete s suhim robčkom, ne da bi jo umili z vodo. A strokovnjaki priporočajo umivanje zadnjice z vodo po defekaciji. Tukaj je pet razlogov, zakaj ni najbolje uporabljati samo toaletnega papirja.

1. Brisanje širi bakterije

Večkratno brisanje s toaletnim papirjem očisti večino umazanije, lahko pa tako razmažete iztrebke po zadnjici. To je še posebej nevarno za ženske, saj lahko bakterije vstopijo v njihov urinarni trakt.

2. Morda so ostanki

Preprosto brisanje zadnjice s toaletnim papirjem ne deluje vedno in ostanki lahko ostanejo na tistih težko dostopnih mestih, kar lahko povzroči srbenje in sledi na spodnjem perilu.

3. Pretirano brisanje ima lahko slabe posledice

A woman takes toilet paper from a roll of toilet paper in the toilet. Close-up. The concept of problems with the intestines, cystitis.

Pretirano brisanje s papirjem lahko močno razdraži občutljivo kožo okoli anusa in povzroči zdravstvene težave.

4. Straniščna školjka se lahko zamaši

Če si umivate zadnjico, je manjša verjetnost, da boste porabili velike količine toaletnega papirja, kar pomeni, da je manjša verjetnost, da boste zamašili straniščno školjko.

5. Manj kemikalij

Nekateri toaletni papirji vsebujejo strupene snovi, kot je klorovo belilo, in lahko povzročijo zdravstvene zaplete, medtem ko lahko mokri robčki vsebujejo dražilne snovi, kot je propilenglikol. Voda bo poskrbela, da te snovi na koži ne bodo ostale dlje, kot je potrebno, piše Daily Star.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekVarčujte z vodo s splakovanjem WC školjke
Naslednji članekDober kopalniški ventilator izboljša kakovost zraka

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.