Danes ste izgubili 5 evrov. V zadnjem letu pa že 1.800 evrov

Roka s senzorjem pred hišo

Če je vaš objekt slabo izoliran ste morda danes izgubili 5 EUR-ov, ta mesec že 150 EUR-ov, v enem letu pa že 1.800 EUR-ov. Morda se to dogaja in se tega niti ne zavedate, saj se energijskih izgub ne vidi. Prepoznamo jih po višjih računih energije za ogrevanje ali hlajenje in po neprijetnih bivalnih pogojih, kot so hladne stene in mraz v notranjosti, dolgi ogrevalni časi v hladnih mesecih ali poletno pregrevanje in zatohlost v notranjih prostorih.

Nevidni pojav, ki vam pije energijo in finančne vire so energijske izgube.

Energijske izgube so v prvi vrsti posledica slabe izolacije in slabe zrakotesnosti, pa tudi zastarelih sistemov ogrevanja ali hlajenja, energijsko neučinkovitih oken in vrat ter drugih dejavnikov.

Gre za epidemijo, ki prizadene ne le stare, temveč tudi novejše hiše, skratka – temu je še vedno podvržen visok delež slovenskih gospodinjstev.

Če imate v hiši prostore, v katerih je poleti prevroče, potem izgubljate energijo. Če vas v istih prostorih pozimi zebe, zagotovo izgubljate energijo. Če so vaši računi za porabljeno energijo sumljivo visoki, potem vsekakor izgubljate energijo.

Kaj vam prinese energetska sanacija ovoja stavbe?

  1. Izolacija ovoja stavbe vam prinaša energijske in finančne prihranke.
  2. Z izolacijo ovoja stavbe boste v objektu vzpostavili prijetnejšo bivalno klimo, ki bo pripomogla k višji kakovosti vašega bivanja.
  3. Investicija v izolacijo je tudi zanesljiva naložba z zagotovljenim donosom, brez rizika.
  4. Izoliranje objekta vam bo nenazadnje prineslo dodatne prihranke, ki bodo vir za dvig vašega življenjskega standarda in vam bodo npr. omogočili kvalitetno preživljanje prostega časa.
  5. Če se odločite za izolacijo ovoja stavbe z izolacijskimi rešitvami Knauf Insulation, pa boste poleg omenjenega v istem paketu dobili še visoko požarno odpornost objekta, vrhunsko akustiko in s tem še izboljšane bivalne pogoje. Vaša stavba bo tako tudi dolgoročno bistveno bolj odporna na poškodbe (npr. proti toči na fasadi, …) in staranje (npr. trohnenje ostrešja zaradi slabo izvedene zrakotesnosti, zamakanja …).

Moški se naslanja in v eni roki drži skodelico, v drugi pa šop bankovcev

Zakaj je energetska sanacija ovoja stavbe vedno prvi korak pri sanacijah?

Celovita energetska sanacija stavbe je sestavljena iz številnih ukrepov, pri čemer mora biti vedno prvi ukrep omejitev energijskih izgub preko ovoja stavbe. Med te ukrepe spadajo izolacija strehe, zunanjih sten (fasade) in tal ter seveda tudi vgradnja kakovostnih oken.
Preprečitev oz. omejitev toplotnih izgub preko ovoja, bo vaši stavbi prinesla drugačne obratovalne pogoje, na osnovi katerih boste za optimizacijo ostalih ukrepov (npr. ogrevanje ali ohlajanje stavbe) operirali z drugačnimi podatki o obratovanju stavbe. Na ta način boste vgrajevali optimizirane režime naprav, ki bodo tudi pripomogli k racionalni rabi energije.
Preskakovanje izvedbe sanacije ovoja ali obrnjen vrstni red ukrepov, bi pomenil vgradnjo neprilagojenih instalacijskih režimov, s tem pa spet prekomerno porabo energije.

Čas je, da izgube ustavite in začnete ukrepati – kako?

Naši energetski svetovalci vam lahko pomagajo pri odkrivanju razlogov zaradi katerih izgubljate energijo in denar. Zelo pogosto je to neizoliran ali slabo izoliran ovoj stavbe, torej strehe, fasade in tal.

Knauf Insulation nudi izolacijske rešitve za vse omenjene gradbene sklope, pa tudi za številne druge aplikacije. Če se sprašujete, zakaj prav rešitve Knauf Insulation, naj poudarimo, da v kolikor izolirate stavbo z našo kameno ali stekleno volno (odvisno od tega, kateri del stavbe izolirate), so učinki ukrepa sinergijski – saj poleg toplotne izolativnosti dobite tudi povečano požarno varnost in bistveno izboljšane akustične pogoje za bivanje v objektu. Naravni izvor materialov iz katerih je izolacija proizvedena (kamen, kremenčev pesek) z visokimi deleži recikliranih surovin, daje izdelkom tudi visoko trajnostno sprejemljivost. Pri tem je potrebno dodati tudi, da so vsi izolacijski izdelki, namenjeni notranjim aplikacijam (poševna streha, tla, predelne stene, …) vezani z vezivom na bio osnovi (ECOSE tehnologija), kar dodatno prispeva h kvaliteti notranjega zraka v tako izoliranih prostorih.

Izolacija fasade

Hitra priporočila:

Tabela s podatki

Knauf Insulation – Varčujmo z energijo – Danes ste izgubili 5 EURov

Za tehnično svetovanje se lahko obrnete na naše svetovalce na: svetovanje@knaufinsulation.com ali telefon 04 5114 105.

svetovanje@knaufinsulation.com | 04 5114 105 | Spletna stran

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation.

Prejšnji članekTo je največja lesena stavba v Sloveniji
Naslednji članekKoncept Thunderstruck, ki se ga boji tudi Tesla
knauf insulation logo
svetovanje@knaufinsulation.com|04 5114 105| Spletna stran

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.