55. MOS v znamenju trajnostnega razvoja in mobilnosti

Foto: on Celjski sejem d. d.

Bliža se največji in najbolj tradicionalni sejem – sejem MOS, ki že 55 let povezuje razstavljavce iz različnih branž ter na enem mestu združuje ponudbo za dom, gradnjo, turizem in prosti čas. Predstavljen bo v že tradicionalnih segmentih MOS DOM, MOS TURIZEM, MOS TEHNIKA ENERGETIKA, MOS B2B in MOS PLUS. Največja poslovno-sejemska prireditev v Sloveniji in širši okolici bo potekala vsak dan med 13. in 17. septembrom, od 9. do 18. ure (razen v nedeljo, ko bo potekala od 9. do 17. ure).

Na MOS-u, ki upravičeno nosi naziv sejem vseh sejmov, se letos obeta kar nekaj novosti.

Trajnost

Letošnji MOS bo v znamenju TRAJNOSTI s sončnimi elektrarnami, e-mobilnostjo in trajnostnim razvojem. Veliko bo demonstracij voženj, animacij in poligonov, kjer boste lahko preizkusili nove vrste e-prevoznih sredstev, o katerih že dolgo razmišljate – od navadnih koles, do e-skirojev, skuterjev in avtomobilov. V okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti spodbujamo tudi akcijo »S kolesom na MOS«.

Poklici od blizu

Ulica obrti in rokodelskih delavnic je obvezna postaja za obiskovalce vseh starosti, ki razmišljajo o svoji poklicni prihodnosti. Na tem mestu boste odkrili širok spekter poklicev, praktične demonstracije ter spoznali strokovne svetovalce, pripravljene odgovoriti na vaša morebitna vprašanja.

Udeležnci sejma se sprehajajo
Foto: on Celjski sejem d. d.

Znanost in napredek

Na letošnjem MOS-u boste lahko videli in preizkusili vrhunske inovacije, nove tehnologije ter primere uspešnega sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom. Projekt »Stičišče znanosti in gospodarstva« predstavlja inštitute, fakultete, univerze in visokotehnološka podjetja s svojimi dosežki. Inovacije bodo zajemale področja, kot so elektronika, mehatronika, avtomatika, robotika, energetika, bionika, IKT, nanotehnologije, biotehnologije in vesoljske tehnologije.

Fant sedi v avtomobilu, na glavi ima pametna očala za izkušnjo virtualne resničnosti
Foto: on Celjski sejem d. d.

Turizem prihodnosti

Na MOS-u se bodo predstavile turistične destinacije iz cele Slovenije. Podrobneje se boste seznanili s pohodništvom, kolesarjenjem, zimskimi, vodnimi in adrenalinskimi doživetji, spoznali pa boste tudi nove možnosti za team buildinge. Predstavili se vam bodo razstavljavci wellness, zdraviliškega, kongresnega, kulturnega in dentalnega turizma. Prisotni pa bodo tudi razstavljavci s področja kampinga in karavaninga z avtodomi in opremo zanje.

Ženski stojita za stojnico, v ozadju je slika Slovenije in napis Jeruzalem Slovenija
Foto: on Celjski sejem d. d.

Digitalni razvoj in izobraževanje

Predstavitev digitalizacije je organizirana v sklopu segmenta MOS B2B. Letošnji MOS bodo obiskala številna ministrstva, ki bodo obiskovalcem predstavila digitalne storitve javnih ustanov in popolno digitalno preobrazbo, ki bo korenito olajšala naša vsakdanja opravila ob njihovem obisku.

Zakaj na MOS?

Tukaj boste našli VSE NA ENEM MESTU. Spoznali boste več kot 1.000 razstavljavcev, opravili boste odlične sejemske nakupe in se opremili z vsemi informacijami, ki jih ta hip potrebujete.

Za več informacij o samem dogodku kliknite TUKAJ.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.