To so najcenejše evropske plaže za letošnje poletje! Kepica sladoleda za 12 centov, pivo za 87 centov

Mlada ženska, v ozadju mestece Alanya.
Foto: Saida iz iStock

Obstaja dobra novica, če želite to poletje na plažo, ne da bi bankrotirali. Glede na nedavno študijo spletnega mesta Omio obstaja več krajev v Evropi, kjer lahko uživate v morju tudi z omejenim proračunom. Da bi prepoznali najcenejša mesta, je omenjena platforma za rezervacijo prevoza analizirala stroške sladoleda, vode in piva na 75 znanih plažah po vsej celini. Za prednostno določitev lokacij, kjer ne bo pretoplo, so uporabili tudi vremenske podatke.

V Črno goro po najcenejše pivo na plaži

Črna gora je prava destinacija, če želite med počitnicami uživati ob osvežilnem pivu na plaži.

Steklenice piva stanejo 0,87 € na Long Beachu v Ulcinju, steklenica vode 0,77 €. Plaža, ki se razteza na 13 kilometrih, je ena najdaljših v Evropi, kar pove že njeno ime. Zaradi vetrov, ki prevladujejo večino poletnih dni, je top lokacija za opazovanje kitov in windsurferje.

Ulcinj.
Foto: Wirestock iz iStock

Turčija ima najcenejše plaže v Evropi

Po analizi Omio je Turčija najboljša izbira za poceni počitnice na plaži. Tri obalna letovišča iz te države so bila uvrščena na seznam desetih najboljših, vključno s prvim mestom. Plaža Kleopatra v obalnem mestu Alanya je najcenejša plaža na seznamu. S širokimi peščenimi plažami in lokacijo na turški rivieri je že dolgo eno najbolj priljubljenih obmorskih letovišč.

Sladoled je še ena stvar, ki jo poleti morate imeti, kepico pa tukaj dobite že za 0,12 €. To je idealna utemeljitev za preizkušanje vseh ponujenih okusov. Pivo na plaži vas bo stalo le približno 1,64 €, steklenica vode približno 0,37 €.

Na seznam sta vključena še dva kraja v Turčiji. Od vseh ocenjenih lokacij ima plaža Halk v mestu Side najcenejšo vodo. Steklenica stane 0,20 €. To olajša hidracijo v starem pristaniškem mestu, kjer je povprečna temperatura 27 stopinj Celzija (80 F).

Plaža Yashi v Bodrumu je na osmem mestu. Kljub slovesu polotoka po luksuznih letoviščih in razkošnih čolnih, je v primerjavi z drugimi evropskimi rivierami vseeno precej poceni. Obiskovalci lahko tukaj dobijo sladoled za 0,50 €, vodo za 0,28 € na steklenico in pivo za 1,86 €.

Formentera, cenejši nadomestek za Mallorco in Ibizo

Pojdite na otok Formentera, če želite obiskati Španijo z omejenim proračunom. Če sta Ibiza in Mallorca za vas predragi in natrpani, obiščite Playa de Ses Illetes. Obiskovalci lahko pričakujejo ugodne temperature okoli 25 stopinj Celzija.

Aerial overhead view of large amount of yachts anchored off the coast of Formentera Ibiza, with turquoise Mediterranean Sea and ocean blue water.
Foto: George Williams iz iStock

Lokalno pivo stane približno 0,94 €, ustekleničena voda 0,77 €. Povprečna cena kepice sladoleda na plaži je 0,92 €.

Urednik portala MojPrihranek

VIRTraveling Lifestyle
Prejšnji članekNajem tiskalnika brez plačevanja naprej
Naslednji članekUporabite te nasvete za beljenje oblačil brez uporabe kemikalij

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.