Preizkusite odlične gospodinjske trike z aluminijasto folijo: so praktični in lahko prihranite denar

Trganje aluminijaste folije.
Foto: Detry26 iz iStock

Aluminijasta folija je odličen izum, ki ga ljudje premalo uporabljamo. Namreč, razen za zavijanje živil, se lahko uporablja tudi v različnih situacijah, kot nadomestek za druge artikle.

Triki z aluminijasto folijo, ki vam bodo prišli prav

Liste folije zvaljajte v kroglice, dve do tri dajte v boben pred pranjem perila. Zaradi njih se bodo oblačila bolj vrtela, posledično bodo mehkejša. Enak trik lahko uporabite v sušilniku perila, folija pa je odličen zaveznik oblačil, saj jih osvobodi statične elektrike.

Aluminijasta folija v kroglicah.
Foto: Hans iz Pixabay

Zmečkajte kroglico aluminijaste folije in z njo lahko namesto žice zdrgnite lonce in posodo.

Aluminijasta folija očisti srebrnino po naslednjem receptu. Folijo damo na dno posode, nalijemo vodo in dodamo malo žlico soli ter vanjo položimo srebrne predmete. Pustite, da se namakajo deset minut in obrišite s suho krpo.

Za učinkovitejše likanje med prevleko in likalno desko položite folijo – folija bo odbijala toploto in bo likanje krajše, vi boste prihranili energijo.

Če želite nabrusiti škarje, je treba list folije večkrat prepogniti, da postane raven, in preprosto prerezati folijo s škarjami.

Dobro je vedeti

Aluminij je relativno mehka, trajna, lahka, žilava in kovna kovina s srebrnim do motno sivim sijajem, ki je odvisen od hrapavosti površine. Je nemagneten in težko vnetljiv. Neoksidirana folija aluminija je dober reflektor vidne svetlobe (odbojnost je približno 92 %) in odličen reflektor infrardečega sevanja (odbojnost je približno 98 %), navaja wikipedia.

Aluminij
Foto: analogicus iz Pixabay

 

 

Urednik portala MojPrihranek

VIR24 sata
Prejšnji članekSledi rje na nožih bo rešila ta naravna sestavina
Naslednji članekTako uporabite odrabljene pajkice

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.