Ne puščajte centov na blagajni: zbirajte jih, na koncu meseca boste presenečeni

Kupček evrskih kovancev.
Foto: Pixbay

V preteklosti smo cente pogosto puščali na blagajni, ker so, roko na srce, malo vredni, pa še redkokdo si je želel z njimi napolniti denarnico. V času grozeče finančne krize in vsakodnevnega podražanja življenjskih dobrin, na njihovo vrednost najbrž ne bomo gledali povsem enako.

Deset kovančkov po 10 centov nanese že 1 evro, po dvajset centov pa 2 evra. Čeprav imamo občutek, da je njihova vrednost majhna, zneska v celih evrih verjetno ne bi redno puščali na blagajni. Če vas ‘drobižki’ motijo v denarnici, jih pospravite v hranilnik in jih ob koncu meseca preštejte. Videli boste, da zlahka brez večjih težav prihranite kakšen evro več. Priporočamo, da ločite dva hranilnika – v enega vsak dan sproti nalagajte ‘bakrene’ kovančke, v drugega pa kovance za 10, 20 in 50 centov ter 1 evro in 2 evra. Boste vdieli, kmalu se bo nabral kar zajeten kupček denarja.

Če vsak dan pustite en kovanec za 50 centov, boste imeli na koncu meseca 15 evrov. To pa ni malo, mar ne?

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekOgnjevarni trezor: Ker mora vsak poskrbeti za varno hrambo dragocenosti
Naslednji članekRazmislite o zbiralniku deževnice: Za vse to jo lahko uporabite

Urednik portala MojPrihranek

1 komentar

  1. Enako je tudi z uporabo programov zvestobe, ki nam vračajo denar. Sam ga uporabljam od leta 2012 in dejansko pobiram svoj denar, ki ga dobivam za svoje nakupe. Uporaba je povsem preprosta in enostavna, predvsem pa brezplačna in nato preko aplikacije za ogromno nakupov dobimo nazaj denar na naš bančni račun – registrirate se lahko direktno na http://www.cbw.to/foj1mo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.