Nasveti pri kupovanju slušalk

Nasveti za kupovanje slušalk
Nasveti za kupovanje slušalk

Poslušanje glasbe je za mnoge najbolj priljubljen način preživljanja prostega časa. V zadnjem času pa se je pomen slušalk razširil tudi na pogovore in opravljanje dela. Zato vedno več ljudi išče kakovostne slušalke, s katerimi bodo odlično slišali, obenem pa bodo dolgotrajne. Kot pri vsakem nakupu pa je pametno tudi pri slušalkah slediti nekim načelom kupovanja. Za vas smo pripravili nasvete pred nakupom slušalk, ki jih je vredno vzeti v obzir.

Čemu jih boste uporabljali?

Prva stvar pred nakupom slušalk je njihov namen. Ali jih boste imeli večino časa le pospravljene v torbi in na polici? Če temu ne bo tako moramo najti razlog nakupa. Ali jih boste uporabljali med tekom in telovadbo? Vas bodo spremljali ob delu in službenih potovanjih? Bodo uporabljene le za poslušanje glasbe? Prav namen slušalk je tisti korak, ki ima velik vpliv na vse naslednje korake.

Postavite si proračun nakupa

Če imate radi tehnološke naprave, se lahko kaj hitro zgodi, da boste izbrali najdražje slušalke. Rajši si postavite neko cenovno mejo, ki je ne smete nikakor preskočiti. Vse je odvisno od vrste slušalk, ki jih boste potrebovali. Če bodo namenjeni telovadbi, kjer bodo namočene v vaš pot, potem ne pretiravajte s ceno. Če pa bodo namenjene službi, delu ali študiju, ki bo po možnosti trajalo dlje, pa nakupu namenite nekaj več denarja. Tudi pri slušalkah gre nakup po principu več daš več dobiš. To sicer ne pomeni, da bodo slušalke, ki imajo 5 € nižjo ceno veliko slabše kot druge.

Priporočamo, da se že pred samim nakupom pozanimate o cenah. Ko najdete slušalke, ki so vam všeč jih preverite tudi v spletnih trgovinah in drugih poslovalnicah. Morda imajo drugje nižjo ceno.

Izbira slušalk je težka odločitev
Izbira slušalk je težka odločitev

Vrsta slušalk za vas

V osnovi obstajajo tri vrste slušalk in se nanašajo na prileganje ušesu. Ali bodo prekrile celotno uho, bile na ušesu ali v ušesu, je pomembna odločitev. Ta je največkrat vezana na udobje in namen. V tehničnem smislu je razlika med njimi v kvaliteti zvoka iz slušalk in zvoka okolice, ki ga boste vseeno slišali.

Znamka ni vse (načeloma)

Tudi pri slušalkah je »firma« velik del končne cene. Seveda so določene slušalke bolj kvalitetne, a ne toliko, da bi zanje odšteli sto evrov več. Primer so slušalke Apple in Beats, ki dosegajo vrtoglave cene. Če vam je to pomembno, potem ni ovir. A tudi znamke kot so Sony, Panasonic, Yamaha in drugi, imajo na tržišču veliko cenejše in enako kvalitetne slušalke.

Bi imeli brezžične slušalke?

Napredki s funkcijo Bluetooth so omogočili, da pri slušalkah ne potrebujemo več kablov. Vsekakor še obstajajo in zdaj te slušalke spadajo med nekoliko cenejše. Tiste, ki pa omogočajo brezžično uporabo pa so doživele dovolj padca cene, da so dostopne vsakomur. Večina jih sicer ne dosega tako odlične kakovosti zvoka, a za neuko uho, to ne igra prevelike vloge.

Razmislite lahko tudi o nakupu brezžičnih slušalk
Razmislite lahko tudi o nakupu brezžičnih slušalk
Prejšnji članekKaj, če se nabere več odpadkov kot jih lahko spravite v zabojnik?
Naslednji članekZdaj je skrajni čas za namestitev klime!
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.