Nasveti in ideje za organiziranje kablov

Zmešnjava kablov in kako jo organizirati
Zmešnjava kablov in kako jo organizirati

Velika želja v življenju je, da se nam kabli ne bi prepletali in nam povzročali dodatnih težav. Pri tem pa nam lahko organizacija kablov, ki reši naše zagate pri več stvareh. Iskanje pravega kabla bi bilo hitro kot bi tlesknili s prsti. Kabli se ne bi prepletali takoj, ko bi jih premaknili. V delavnici, garaži ali pisarni nam ne bi zavzemali nepotrebnega prostora, ne bi nam bili v napoto in imeli bi več prostora. Da bi imeli vse to, moramo kable pravilno organizirati.

Organiziranje kablov na pisalni mizi

Kable na mizi najbolj pogosto uporabimo za polnjenje različnih naprav. Telefon, računalnik (prenosni, namizni, tablični), zvočniki, sekundarni ekran in še kaj drugega. Da nam z mize ne bi veselo celotno kablovje, kar ga premoremo, se moramo organizirati. Pri tem nam bosta v največjo pomoč spirala za organiziranje kablov in nosilec za kable.  Dobite jih v najrazličnejših oblikah, barvah in velikostih. Kabli bodo pri miru, ne bodo nam v napoto in vedno jih bomo hitro našli.

Organiziranje kablov v predalih

Večina ljudi na svetu ima kable shranjene v predalih, težava pa se pojavi pri tem, ko ta predal odpremo in zagledamo katastrofo. Kabli so prepleteni, pomešani in preden bomo našli pravega bo minilo kar nekaj minut. Tu obstaja več rešitev, ki jih lahko naredimo praktično zastonj oziroma zelo blizu ničelni ceni.

  • Elastike za spenjanje kablov
  • Ločena »škatlica« za vsak kabel

Kako točno bi bila videti organizacija predala s kabli, si lahko ogledate v spodnji galeriji. Če iščete idejo o organizaciji kablov v predalu, jo boste našli tukaj.

Organizacija kablov v garaži

Prostor v hiši, ki ima verjetno največje število kablov in skupno najdaljšo dolžino le teh, je vsekakor garaža. Čeprav ne dvomimo v popolno organiziranost in nadzor nad dogajanjem v garaži, so kabli kočljiva stvar. Hitro se izgubijo in založijo, četudi se nam to na prvi pogled zdi nemogoče.

Kable, takšne ali drugačne, si lahko v garaži pospravimo v predale, škatle ali pa jih obesimo na steno. Paziti moramo le na to, da kablov ne pomešano in jih pametno razdelimo na svoja mesta. Tudi te ideje lahko najdete v spodnji galeriji idej.

Prejšnji članekSamsung predstavil hladilnike s štirimi vrati za še več prilagoditev kuhinje
Naslednji članekPrvi brazilski Volkswagen prihaja tudi k nam
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.