Prvi brazilski Volkswagen prihaja tudi k nam

Volkswagen Taigo bo prvi brazilski Volkswagen
Volkswagen Taigo bo prvi brazilski Volkswagen, ki bo zapeljal po evropskih tleh

Volkswagen je razkril ime in celotni videz eksotičnega brazilskega Volkswagna, ki bo zapeljal po evropskih tleh. Brazilski Volkswagen z imenom Nivus, ki se pelje po Južni Ameriki, se bo peljal tudi po Evropi, a z drugim imenom. Tu bo prevzel ime Taigo, s čimer bo nadaljeval tradicijo križancev, ki se začenjajo s črko T. Poleg spremembe imena pa so napovedali tudi nekaj tehničnih sprememb, ki jih narekujejo evropski standardi. Kdaj bo na naše ceste prispel eksotični Taigo? Očitno nekoliko prej kot smo pričakovali.

Nivus se bo preimenoval v Taigo

Z začetkom lanskega leta je Volkswagen naznanil prihod novega križanca iz Brazilije. Volkswagen Nivus je njihov prvi avtomobil v celoti razvit v Braziliji, kjer so mu nadeli ime Nivus. Zdaj pa so objavili, da bo športni terenec, ki spada v razred CUV (Crossover Utility Vehicle), prišel preko oceana in zapeljal tudi po naših cestah. Da se bo hitro vključil med svoje brate pri Volkswagnu, bo prevzel tudi novo ime. V Evropi bo znan pod imenom Taigo, kar nadaljuje njihovo tradicijo križancev z začetno črko T.

Proizvodnjo bo prevzela španska Pamplona, ki že zdaj izdeluje avtomobila Polo in T-Cross. Taigo ima tako enako platformo kot jo imata omenjena avtomobila in sicer MQB A0. Kar se tiče velikosti avtomobila, bo v dolžino meril 4,2 metra, v širino 1,76 metra in 1,49 metra v višino.

Vseeno pa se zna zgoditi oziroma se bo zgodilo to, da Taigo ne bo enak Nivusu, saj so evropski standardi drugačni. Tako bo Taigo zagotovo moral imeti več varnostnih asistenc, postal bo veliko bolj digitaliziran, imel bo drugačen motor in LED žaromete. Ta tehnična izpopolnjenost bo sledila drugačnim varnostnim standardom, ki jih zahteva Evropska unija.

Točen datum izida in prodaje Taiga še ni popolnoma znan, a govori se o koncu tega leta. Pri Volkswagnu so z njegovim prihodom pohiteli, saj so že med razkritjem Nivusa v Braziliji na voljo v roku dveh let, a je bil prej. Tako bomo kmalu izvedeli tudi za točen datum začetka prednaročil, prodaje in seveda cene. Cena Nivusa se giba okoli 15 tisoč evrov, a kljub temu, da bo cenovno bolj ugoden kot T-Cross, se lahko vseeno pričakuje nekoliko višjo ceno.

VIRvolkswagen
Prejšnji članekNasveti in ideje za organiziranje kablov
Naslednji članek10 trendov opremljanja – pomlad/poletje 2021
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.