Najboljši in najhitrejši načini za odstranjevanje ledu z avtomobilskih stekel

Removing ice from the frozen windshield
Foto: SKatzenberger iz iStock

Nekaj vlage, mraz in jutranje presenečenje je tu: zamrznjena stekla avtomobila. Ker vemo, kako zamudno in naleno utegne biti to opravili, smo zbrali nekaj načinov, s katerimi lahko hitro odmrznete avtomobilska stekla.

Najprej en hiter trik, ki se je razširil po Instagramu in TikToku:

V vrečko s patentom za zapiranje natočite nekaj tople vode, zaprite in uporabite kot blazinico, s katero preprosto obrišete stekla. Pri debelejšem ledu utegne biti trik slabše učinkovit, tanjši led pa se bo stopil kot za šalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S_XARAAA (@s_xaraaa)

V nadaljevanju nekaj bolj ‘tradicionalnih’:

Uporabite nastavitev odmrzovanja na sistemu ogrevanja in klimatizacije vašega avtomobila: To je najučinkovitejši in najhitrejši način za odmrzovanje stekel avtomobila. Nastavitev odmrzovanja bo na stekla pihala vroč zrak, ki bo stopil zmrzal in led.

Uporabite strgalo ali sredstvo za odmrzovanje: Če nimate delujočega ogrevalnega in klimatskega sistema ali če nastavitev odmrzovanja ni zadostna, lahko uporabite strgalo ali sredstvo za odstranjevanje ledu, da odstranite ivje in led z oken.

  • Strgala so lahko izdelana iz umetne mase ali kovine in se uporabljajo za strganje zmrzali in ledu z oken.
  • Sredstva za odmrzovanje so kemični spreji, ki jih lahko poškropite po oknih, da stopite zmrzal in led.

Uporabite krpo ali časopis: če nimate strgala ali odmrzovalnika, lahko poskusite s krpo ali časopisom obrisati led in zmrzal z oken. Obvezno uporabite suho krpo ali časopis, saj lahko mokra primrzne k oknu in še poslabša situacijo.

Zaženite motor avtomobila in vključite odmrzovanje zadnjega stekla: z vklopom odmrznete zadnje steklo, med delovanjem motorja pa se proizvaja tudi toplota, ki lahko pomaga pri odmrzovanju oken. Vendar se zavedajte, da bo delovanje motorja tudi porabilo gorivo, zato to ni najboljša in tudi ne okolju najprijaznejša možnost.

Pomembno je vedeti, da nikoli ni varno voziti z zmrzaljo ali ledom na steklih, saj lahko ovira vidljivost in poveča tveganje za nesrečo. Če sta ivja ali led predebela, da bi ju odstranili s temi metodami, je najbolje, da pred vožnjo počakate, da se led na steklih stopi.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekOdlična novica za Eko sklad in vse nas!
Naslednji članekDo konca praznikov bo gorivo cenejše
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.