Kdaj ste nazadnje očistili odtok?

Na odtoke običajno pomislimo le takrat, ko se nam zamaši. Če imamo srečo, ga lahko takrat odmašimo s preprosto mešanico sode bikarbone in alkoholnega kisa. V slabšem primeru pa ga je treba očistiti. Šele takrat ugotovimo, koliko umazanije se skriva v naših odtokih – čisto preveč.

Angležinja Natasha Witts je na Tik Toku objavila šokanten posnetek, da bi ljudi opozorila na to, kakšne svinjarije se lahko skrivajo v odtokih. V posnetku je odkrila veliko količino rjave umazanije, ki se običajno skriva pod pokrovom odtoka. Na srečo pa je svojim sledilcem tudi pokazala, kako se te umazanije lahko rešimo.

@natashawitts

Smelly plug? Unscrew your plugs! #vile #smellslikeshit #dirt #cleaning

♬ Renee – Sales

Najprej je na umazanijo treba nanesti dovolj čistila (pri tem bodite kar radodarni), nato je čas za temeljito krtačenje s staro zobno ščetko, da se znebite vse umazanije. Na prvi pogled je rjava umazanija naravnost ogabna, vendar je to treba storiti, da pridete do čiste površine, ki se skriva pod tem.

Poleg očiščenja površine odtoka se je treba lotiti tudi samega odtoka. V roke vzemite dolgo ščetko in jo potisnite v odtok, da se znebite vseh večjih kosov umazanije, ki se lahko naberejo v cevi. Nato v odtok zlijte velikodušno količino sode bikarbone in alkoholnega kisa, sledi naj razkužilo in vroča voda.  

Če odtokov že dolgo niste čistili, je zdaj skrajni čas, da to spremenite! Preventiva je seveda vedno boljša, zato poskrbite, da v odtoke ne odlagate nepotrebne umazanije. Vsak teden vanje zlijte alkoholni kis in sodo bikarbono, s čimer boste poskrbeli za redno vzdrževanje.

VIRDaily Mail
Prejšnji članekNovodobna okna odlično tesnijo
Naslednji članekČiščenje žlebov je nujno potrebno opravilo, nikar ne pozabite nanj

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.