sreda, 30 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Nasveti Kako zakrpati bazen, da bo uporaben še naslednje leto

Kako zakrpati bazen, da bo uporaben še naslednje leto

Poletje se je poslovilo, kar pa pomeni, da je treba poskrbeti za naš bazen, če ga želimo uporabljati še naslednje leto. Nadzemni bazeni so v zadnjih letih postali vse bolj priljubljeni, saj si jih zaradi vse dostopnejših cen lahko privošči več ljudi. Če nismo dovolj pozorni, pa ga lahko hitro poškodujemo in si na vrat nakopljemo težave.

Popravilo je možno tudi pod vodo

Veliko nadzemnih bazenov je opremljenih kar s kompletom za popravilo, da ga lahko popravite sami. Ti bazeni so narejeni iz izredno trpežnega PVC materiala, ki lahko zdrži tudi več let. Ker pa so bazeni med poletjem stalno izpostavljeni tlaku iz vode, kloru in soncu, lahko stene začnejo slabeti.

Napihljiv obroč na gladini vode

Manjše poškodbe lahko popravimo tudi pod vodo, tako da ne praznimo bazena. Če opazimo luknjo v foliji montažnega bazena, ga lahko popravimo z lepilom in krpicami, ki jih prilepimo na poškodbo. Prav tako lahko uporabimo komplet samolepilnih PVC krpic. Obe možnosti sta primerni za uporabo pod vodo, vendar je delo precej zahtevnejše.

Napihljiv bazen

Če imate napihljiv bazen, ki ga je treba zatesniti, je najprej treba najti mesto poškodbe. To se najlažje stori z nanosom milnice, saj bodo mehurčki oznanili mesto poškodbe. Proizvajalci pogosto dodajo komplet za popravilo, zato najprej preverite, ali že imate obliže z lepilno stranjo. V nasprotnem primeru uporabite čiste obliže iz PVC in lepilo.

Okvirni bazen

Pri okvirnem bazenu je treba vodo izpustiti iz bazena, popravila pa se lotimo z obliži, tesnilom in vinilnim lepilom. Manjše preboje lahko popravimo z nepredušno zmesjo, večje pa moramo zatesniti s posebnim filmom. Bazen lahko sicer popravite tudi pod vodo, vendar morate biti zelo natančni in pazljivi.

Bazen, napihljiva blazina, ležalnik

V vsakem primeru je veliko cenejše, če manjše poškodbe popravite sami, večje pa prepustite strokovnjakom, če sami niste dovolj spretni. Ob pravilni uporabi in skrbi vam bo bazen služil več sezon, vendar je seveda treba poskrbeti za redno vzdrževanje. Ob koncu vsake sezone ga natančno preglejte in popravite manjše poškodbe. To vam bo zagotovilo še eno poletje vodnih užitkov.

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,789FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Kakšne so najpogostejše napake na lesu, na katere morate biti pozorni?

Da lahko hlodovino razvrstimo po kakovostnih razredih, moramo poznati tudi osnovne napake pri lesu. Poleg tega jih moramo poznati tudi pri krojenju lesa. Opisi...

Triki za urejeno pisalno mizo

Organizacija je lahko težka ali lahka naloga, odvisno glede česa. Veliko težja, kot se zdi, pa je organizacija oziroma urejenost pisalne mize. Če je...

Prostor za vse vrste srečanj

Družinska kopalnica je tisti prostor, kjer se dnevno srečujemo med hitenjem in skrbjo zase. Geberit na tem mestu ponuja nekaj namigov, kako kar najbolje...

Naročite vodič po prenovi doma

Tudi vi načrtujete prenovo doma, pa ne veste, kako bi se je lotili? Potem vam bo zelo prav prišel Ytong vodič po prenovi, ki...