Nissan 400Z: Po dvanajstih letih prihaja naslednik legend

Japonsko podjetje Nissan nas je skoraj polovico prejšnjega stoletja navduševalo s svojo serijo Z. Dvanajst let pa je minilo od modela 370Z, zato se že nestrpno pričakuje naslednik z imenom 400Z. Uradno bo razkrit naslednji teden, a nekaj skrivnosti vseeno lahko razkrijemo o novem Nissanovem konjičku.

»Kar vidite ni retro, ampak spoštovanje«

S temi besedami je avto opisal Alfonso Albaisa, ki je Nissanov vodja dizajna. 400Z bo nadaljeval tradicijo predhodnikov kot sta 350Z in 240Z. Kako podoben bo novi model tema dvema se še ne ve, vseeno pa je nekaj informacij že znanih. Trilitrski V-6 motor, bo skrbel za pogon, ki bo še vedno ostal pri zadnjih kolesih. Za prestavljanje bo poskrbljeno z ročnim menjalnikom, kar je poželo obilico navdušenja med poznavalci.

Namigovanja so zelo različna, a vsa imajo enako nekaj. Močnejši bo kot predhodnik, a vseeno proizvodna moč še ni znana. Pri tem pa mu bosta verjetno pomagala dva turbo puhalnika in najverjetneje še kaj. Trenutno je Nissan izdal le tako imenovani dražilnik oziroma teaser v katerem ne vidimo veliko. Ne ve se ali bo avto poganjala elektrika ali kaj drugega.

Hear the Nissan Z Proto roar

Cena osnovnega modela Nissan 400Z naj bi se gibala nekje okoli 45 tisoč evrov.

VIRNissan
Prejšnji članekKako popraviti rolete, senčila in žaluzije ob vsakem problemu (posnetki)
Naslednji članekKako zakrpati bazen, da bo uporaben še naslednje leto

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.