Kako vzdrževati nadstrešek iz polikarbonatnih plošč

Polycarbonate carport or patio pergola roof
Foto: undefined undefined iz iStock

Če imate nadstrešek iz polikarbonatnih plošč, je pomembno, da ga redno čistite, da bo ostal še dolgo lep. V nadaljevanju najdete nekaj nasvetov, kako najbolje očistiti nadstrešek in se izogniti morebitnim poškodbam.

Priporočljivo je, da ga očistite vsaj enkrat na leto, vendar je odvisno od vaše lokacije in okoljskih dejavnikov, kako pogosto boste morali čistiti nadstrešek.

Izbira čistila

Pri čiščenju polikarbonatnih plošč se v prvi vrsti izogibajte agresivnim čistilom, ki vsebujejo kisline ali amoniak, pa tudi alkohol ni dobra izbira. S čistili z alkalnimi sredstvi poškodujete UV zaščitni sloj polikarbonatnih plošč in tako pravzaprav poškodujete kritino. Raje uporabite nežna čistila, kot je blaga milnica, še bolje pa je, da se čiščenja lotite kar samo z vodo. Uporabite lahko tudi visokotlačni čistilec.

Najboljša izbira je mehka krpa

Ker so polikarbonatne plošče občutljive na praske, se izogibajte grobim krpicam, kot so kovinske ščetke ali abrazivne gobice. Raje uporabite mehko krpo, kot je mikrovlakno, da preprečite poškodbe na površini plošč.

Pri čiščenju nadstreška se izogibajte uporabi vroče vode ali parnega čistilca. Pretirana vročina lahko povzroči razpoke in deformacije na ploščah, kar bo posledično zmanjšalo trajnost vašega nadstreška. Ker se polikarbonatne plošče lahko ob udarcih poškodujejo, se izogibajte padcem predmetov na njih.

Če upoštevate zgornje nasvete, bo čiščenje nadstreška iz polikarbonatnih plošč preprosto in učinkovito. Poskrbite za redno vzdrževanje in vaš nadstrešek bo trajal več let ter ohranil svojo lepoto in funkcionalnost.

The roof of the veranda of orange polycarbonate on blue sky background.
Foto: SVproduction iz iStock

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekSpomladanska nega trate: 7 korakov za lep in zdrav travnik
Naslednji članekOgrevanje s klimo pozimi in v prehodnih obdobjih

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.