Ogrevanje s klimo pozimi in v prehodnih obdobjih

Par sedi na kavču v dnevni sobi in bere revijo
Foto: on E2E d.o.o.

Ob nenadnih dvigih cen na energetskem področju prihajamo do vprašanja, kakšne so alternative tipu ogrevanj, ki jih je globalna energetska kriza najbolj prizadela. Ena izmed rešitev je tudi ogrevanje s klimo, ki ima presenetljivo veliko prednosti pred kakšnimi bolj konvencionalnimi rešitvami.

Zaostritev cen na globalnem trgu energetike

Geopolitična dogajanja v zadnjem obdobju so povzročila skokovito rast posameznih energentov. Ob rasti cen se zastavlja tudi vprašanje dobavljivosti. Tovrstna situacija je končne uporabnike potisnila v razmišljanje, na kakšen način je možno optimizirati življenjski slog. Nestabilnost na trgu pogonskih goriv je npr. povzročila spremembo vedenjskih vzorcev v sami mobilnosti. Prav tako tovrstna globalna situacija še pospešuje odločitev za nakup električnih avtomobilov. Čeprav je mobilnost izjemnega pomena in so določene spremembe na tem področju lahko zelo boleče, jo je po pomembnosti nemogoče primerjati z vprašanjem ogrevanja prostorov. Ravno ta vidik je za vse na območju Slovenije še kako pomemben, saj se z ogrevanje prostorov lahko srečujemo tudi več kot šest mesecev v letu. Ne gre torej za vprašanje izbire, ali se bomo ogrevali polovico leta, ali ne, ampak gre za vprašanje, kako se bomo ogrevali, kakšna bo ta cena in kakšna bo stabilnost dobave energenta.

Prednosti ogrevanja s klimo

V preteklosti so se klime že uporabljale kot primarni vir ogrevanja prostorov. V večini primerov je šlo za objekte, ki so namenjeni turističnemu sektorju ali pa za stanovanja. Predvsem v stanovanjih prihaja do zanimive situacije. Velika večina stanovanj se ogreva z zemeljskim plinom, energentom, ki ga v zadnjem obdobju v geopolitičnem svetu uporabljajo kot sredstvo obračunavanja. Zato ni nič nenavadnega, da veliko končnih uporabnikov želi zamenjati način ogrevanja. Vendar, kaj je lahko alternativa? Iz vidika komoditete je zelo zanimiva izbira toplotne črpalke. Investicija bo prinesla veliko pozitivnih učinkov, a ob tem tudi relativno visoko investicijo. Ravno cena začetne investicije v klimo je verjetno eden izmed glavnih faktorjev, ki vpliva na izbiro te rešitve. Pri stanovanju, velikem 60m2, se lahko takšna investicija v klimo prične že pod 1000 €, medtem ko je investicija v toplotno črpalko lahko tudi šest kratnik ali več tega zneska. Pri ogrevanju s klimo pa pridobite še bonus hlajenja v poletnem času.

Ženska hodi po hodniku
Foto: on E2E d. o. o.

Ogrevanje s klimo Daikin

Klime blagovne znamke Daikin že dolgo spadajo v sam vrh sektorja klimatskih naprav. Zanesljivost, uporabnost in učinkovitost so zaščitni znak vseh modelov na bogati paleti izdelkov. Ena izmed zadnjih novosti je nova Daikin Emura 3. Gre za model, ki je verjetno najbolj definiral Daikinovo blagovno znamko na področju klim. S svojo posebno obliko je lahko uporabljena tudi kot dovršen dizajnerski kos interierja v katerikoli barvi notranje enote (bela, srebrna, imitacija lesa). Ne glede na to, da nam lahko zagotavlja ogrevanje kar do -20 stopinj zunanje temperature, pa dosega izjemne izkoristke, saj ji lahko pripišemo izkoristek A+++ tako na ogrevanju kot na hlajenju. Za piko na i pa lahko s posebno funkcijo flash streamer čiščenja zraka poskrbi tudi za bolj zdravo bivalno okolje.

Za več informacij so vam na voljo v podjetju E2E d.o.o., uvozniku in distributerju za blagovno znamko Daikin, na telefonski številki 02 620 98 05 ali po elektronski pošti info@e2e.si. Obiščite tudi spletno stran www.e2e.si.

info@e2e.si | 02 620 98 05 | Spletna stran

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Prejšnji članekKako vzdrževati nadstrešek iz polikarbonatnih plošč
Naslednji članek3 prednosti letne kuhinje
logo E2E

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.