Kako tople morajo biti sobe za dojenčka

Temperatura za spanje dojenčka
Temperatura za spanje dojenčka

Eno izmed največjih vprašanj, ki si jih doma postavljamo je, kako toplo naj bo, če imamo dojenčka? Ali je za dojenčka bolje, če je toplo ali mrzlo? Ali lahko pustimo odprta okna in topleje oblečemo dojenčka? Je klima lahko prižgana, če je v hiši dojenček? Vsa ta in še mnoga vprašanja glede temperature okoli dojenčka bodo odgovorjena v tem članku.

Kjer dojenček spi

V prostoru, kjer dojenček spi, naj bi bila najbolj primerna temperatura med 16 in 18 stopinj Celzija. Vsekakor je vse odvisno od posameznega dojenčka, a nekateri nasveti so enaki že več let. Dojenček naj ima vedno na razpolago spalno vrečo. Temperaturo dojenčka na hitro preverite kar med lopaticama. Dojenčkov jok vam bo prav tako na zelo hiter način povedal, da mu je prehladno. Velikokrat pa se zgodi, da mu višje temperature ne bodo zbudile »senzorjev« in bo pridno spal. Ponavljamo pa, da je vse odvisno od vsakega dojenčka in edini pravi nasvet bi bil, da vidite kaj odgovarja vašemu dojenčku.

Druge sobe

Da dojenčka ne bi zeblo, naj bo temperatura domovanja okoli dvajset stopinj. V tej temperaturi se prav tako ne bi smel potiti. Paziti je potrebno na odprta okna, prepih, talno ogrevanje, zapiranje vrat, obleka dojenčka, kapico, štumfke in še kaj. Kot rečeno pri nasvetu za dojenčkovo spalnico je najboljše, da vidite, kaj odgovarja vašemu malčku. Tako kot pri nas je enako pri dojenčkih, le s to razliko, da nam bo dojenček nevšečnosti pokazal z jokom. Načeloma odrasli tega ne počnejo tako.

Ena izmed brošur o temperaturi in količini oblekic dojenčka
Ena izmed brošur o temperaturi in količini oblekic dojenčka

Vsak dojenček je drugačen

Kot odrasli so si tudi dojenčki popolnoma različni zato so zgornji nasveti bolj smernice kot pravila. Kako se bo vaš dojenček obnašal in v kakšnih temperaturah se bo najbolje znašel boste videli spotoma. Do takrat pa vam želimo čim več spanja in čim manj histeričnega dretja. Srečno starša!

Prejšnji članek6 zimskih trendov pohištva, ob katerih boste veseli za karanteno
Naslednji članekKako izbrati pravi kamin?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.