6 zimskih trendov pohištva, ob katerih boste veseli za karanteno

Stena s knjižnimi policami in predalnikom, nad katerim visi slika

Zima je že tako mračen čas dolgih noči, letošnja pa je še toliko napornejša zaradi epidemije in dejstva, da smo zaprti med štiri stene. Ta čas pa lahko izkoristite za prenovo stanovanja. Predstavljamo vam najboljše trende letošnje zime. Služijo vam lahko kot navdih za preureditev prostorov, če že toliko časa preživljamo v notranjosti.

Pramilenijski stil

Pra kaj? Govorimo o stilu, ki obuja starinskost. Staro je zdaj spet novo! Pramilenijski stil je navdihnjen iz klasičnega dizajna in obogaten s starinami, vzorci in volančki. Ljudje se namreč obračajo k tradicionalnim stilom, da bi pomirili negotovost sveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dylan (@dylanbsamide)

 Naravni materiali iz sedemdesetih

Negotovost pandemije nas je obenem preusmerila k iskanju tolažečih naravnih materialov. Govorimo o ratanu, bukovem lesu in svetlem marmorju. Ti materiali so svetli in zračni, vaš dom pa popeljejo v poletje.

Kavč iz ratana

Rja povsod

Če moramo izbrati eno barvo, ki dominira letošnjo zimo, je to rja – tista čudovita rdeče-oranžno-rjava barva. Zemeljski toni komplementirajo veliko drugih barv in so nevtralni v dizajnu, zato jih lahko uporabimo pri različnih slogih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samantha Blake (@sblakedesigns)

 Drzne tapete

Če želite ustvariti bolj personalizirano notranjost, ne morete zgrešiti z drzno tapeto. Tapete so v viktorijanski Angliji in sredi 20. stoletje obogatile domove ljudi z intenzivnimi barvami. Morda se vračamo k temu trendu, ker toliko časa preživimo doma in želimo sporočiti nekaj drznega in odločnega.

 Geometrijsko pohištvo in dizajn

Ti kosi prav tako veljajo za »statement pieces«. Postmoderni kosi bodo ostali. Geometrijske linije prostoru vdihnejo dramatično napetost.

 Nov viktorijanski stil

Ste že slišali za nov viktorijanski stil? Zanj je značilno, da je obdržal dobre strani viktorijanskega stila (luksuzna ogledala, na primer) in odstranil slabe (togo, neudobno pohištvo). Rezultat so eklektični prostori, ki so okrašeni z bogatim žametom, čipkami in cvetnimi vzorci.

VIRRealtor
Prejšnji članekDvižna miza kot eliksir za daljše življenje
Naslednji članekKako tople morajo biti sobe za dojenčka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.